Uutiset

Autot

SUV-autojen maastokykyinen S-sarjalainen

  • Täysilmajousitus vakiona
  • Reilusti tilaa seitsemälle
  • Uusimman sukupolven edelleen kehitetyt avustinjärjestelmät
  • Kotonaan kaikenlaisissa maastoissa ja olosuhteissa
  • Neliveto hyödyntää ikonisesta G-sarjasta saatuja kokemuksia
  • Saatavana aktiivisesti ennakoiva E-Active Body Control-jousitus

Uusi Mercedes-Benz GLS on Mercedes-Benzin kookkain ja ylellisin SUV-luokan auto. Uutuudessa on kaikkea hiukan enemmän: enemmän tilaa, enemmän mukavuutta, enemmän luksusta. Ulkopuolen puhutteleva ilme juontuu näyttävistä, edelleen kasvaneista ulkomitoista: pituutta on tullut lisää 77 mm ja leveyttä 22 mm. Sisätilat ovat kasvaneet etenkin toisella istuinrivillä 60 mm aiempaa pidemmän akselivälin ansiosta. Kaikki matkustajat voivat nauttia runsaista tiloista ja erinomaisesta istuinmukavuudesta. Kaikilla kolmella istuinrivillä istuinten säädöt ovat sähkötoimiset. Toiselle istuinriville on vaihtoehtoisesti saatavana First Class- erillisistuimet. Kolmannen istuinrivin istuimet ovat laskettavissa täysin lattian tasalle, ja toisen istuinrivin istuimet kääntyvät eteen. Näin muodostuu enimmillään jopa 2 400 litran kokoinen tavaratila.

GLS:ssä otetaan käyttöön Mercedes-Benzin edelleen kehitetyt tuoreimman sukupolven ajoavustin-järjestelmät. Uusi ikonisesta G-sarjasta saatuihin kokemuksiin pohjautuva 4Matic-neliveto tuo maantieajoon notkeutta ja maastoon varmaa suorituskykyä. Uusi GLS yltää pienimmällä ilmanvastuskertoimellaan cw 0,32 luokkansa kärkeen.

”GLS yhdistää modernia luksusta maastoauton luonteeseen”, sanoo puolestaan Gorden Wagener, joka on Daimler AG:n muotoilujohtaja. ”Offroad-muotokielen voimakkaat korostukset yhdistyvät eleganssiin, joka tuo mieleen perinteisen luksus-sedanin. Auton sisätilassa moderni ylellinen estetiikka, SUV-autoille tyypillinen monikäyttöisyys ja digitaalinen hightech sulautuvat saumattomasti toisiinsa. Vankka näkemyksemme on, että uusi GLS tarjoaa näiden maailmojen parhaat palat.”

Mercedes-Benz on valmistanut premium-SUV-autoja Tuscaloosan tehtaalla Alabamassa jo vuodesta 1997 alkaen, jolloin M-sarja esiteltiin. Yhdysvallat on myös suurin markkina-alue tälle mallisarjalle, jonka menestys on kasvanut ripeästi myös Kiinassa. Vuodesta 2006 markkinoilla on ollut myös täysikokoinen maasturi GL, jossa on tilaa seitsemälle henkilölle. Vuoden 2015 malliuudistus korosti tämän kookkaan SUV-auton toisen sukupolven luksusluonnetta. Sen merkiksi auton nimi muuttui S-sarjan ominaisuuksista muistuttavaksi GLS:ksi. GLS on S-sarjan sedanin tapaan Yhdysvalloissa segmenttinsä markkinajohtaja. Lanseerauksestaan eli vuodesta 2006 alkaen näitä Fullsize-SUV-autoja (GL/GLS) on myyty yli 550 000 kappaletta.

Puhdasta dieselvoimaa

Euroopan lanseeraushetkellä molemmissa dieselmoottorilla varustetuissa GLS-malleissa on moottorina OM 656. Tästä kolmilitraisesta kuusisylinterisestä rividieselmoottorista on kaksi kaksoisahdettua tehoversiota: GLS 350 d 4Matic, jossa on tehoa 210 kW (286 hv) ja vääntöä 600 Nm (polttoaineen kulutus yhdistetty: 7,9-7,6 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetyt: 208-200 g/km)[1] sekä GLS 400 d 4Matic, jonka teho on 243 kW (330 hv) ja vääntö 700 Nm (polttoaineen kulutus yhdistetty: 7,9-7,6 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetyt: 208-201 g/km)1. Molemmat tehokkaat dieselmoottorit täyttävät jo valmiiksi Euro 6d -normin myös vaativissa RDE-ajo-olosuhteissa (RDE taso 2 eli todellisessa ajossa mitatut päästöt). Normi tulee voimaan 1. tammikuuta 2020 uusille automalleille ja vuotta myöhemmin kaikille uusille autoille.

4Matic-neliveto: Mainio maanteillä, ylivoimainen maastossa

Uuden GLS:n kaikissa malleissa on automaattivaihteisto 9G‑Tronic. Välityssuhteiltaan onnistuneesti porrastettujen yhdeksän vaihteen ansiosta moottorin kierros on selvästi matalampi, mikä on merkittävä tekijä auton taloudellisuuden ja mukavuuden parantumisen kannalta. Vakiona on elektronisesti säädetyllä lamellikytkimellä varustettu jakovaihteisto. Sen avulla moottorin voima jaetaan akseleille täysin mukautuvasti välillä 0-100 prosenttia (Torque on Demand).

Lisävarusteena on saatavana erityisesti maastoajoon kehitetty jakovaihteisto. Siinä on täysin mukautuvalla voimanjaolla (Torque-on-Demand) varustetun säädellyn lamellikytkimen ohella alennusvaihde maastoajoon.  

Uusi siisti juttu: Autonpesutoiminto

Uusi vakiovaruste on autonpesutoiminto ‒ erittäin hyödyllinen varuste etenkin GLS:n kokoisen auton kohdalla. Kun autonpesutoiminto on valittu, jousitus siirtyy ylimpään asentoonsa, jolloin akseligeometrian johdosta raideleveydet pienenevät. Tällöin pyöränkoteloihin edellisen maastoajon yhteydessä mahdollisesti kertynyt lika on helpompi poistaa. Jos autossa on varusteena 360°-kamera, sen kuva ilmestyy muutaman sekunnin ajaksi automaattisesti kuvaruudulle. Tämä helpottaa autonpesulinjalle ajamista.

Lisäksi kaikki auton varusteet, jotka saattaisivat aiheuttaa pesulinjalla hankaluuksia ‒ automaattisista lasinpesimistä aina panoraamakattoon saakka ‒ kytketään pois päältä tai suljetaan, edellyttäen, että tällainen toiminta on kussakin maassa säännösten mukaan sallittua. Pesulinjalta ulos ajettaessa nämä säädöt palautuvat itsestään takaisin ennen pesua valittuna olleeseen tilaan, kun auton nopeus on jälleen 20 km/h.

LUE MYÖS Veho sitoutui autoalan Green deal -sopimukseen

Lue seuraavaksi