Uutiset

Autot

Saris-perävaunut Alberni Oy:ltä

Alberni Oy on tuonut maahan Hollantilaisia Saris-perävaunuja jo 17 vuotta. Saris-vaunuilla on ainutlaatuinen 36 kuukauden takuu. Alberni Oy on vastuullinen maahantuoja ja on panostanut omaan varaosavarastoon Suomessa.   

Vuonna 2017 Alberni Oy panostaa Saris-umpiperävaunujen myyntiin. Suomessa on markkina-aukko laadukkaille, kestäville ja hyvin vesitiiviille umpivaunuille teollisuuteen, konehuoltoliikkeille, kuljetusliikkeille yms. Suomessa umpivaunuja on myyty lähinnä moottorikelkkojen ja kilpa-autojen kuljettamiseen eli siis harrastustoimintaan. Saris-umpivaunut onkin suunniteltu lujina ammattimaiseen jokapäiväiseen käyttöön. Saris-umpivaunujen seinät ovat joko todella hyvin iskun kestävää lasikuituvahvistetulla muovipinnoitteella päällystettyä Koski Futura GRP 15 mm. vaneria, johon on helppo kiinnittää esimerkiksi hyllyjä tai 25 mm lasikuitu-uretaani kerroslevyä. Saris-umpivaunuihin saa lisävarusteena ilmanvaihtopaketin joka sisältää 40 x 40 cm itsetuulettuvan kattoluukun ja 15 cm korvausilmaventtiilin, jolloin vesi ei pääse kondensoitumaan vaunun seiniin. Kaikki lukot ja helat ovat hyvin Suomen olosuhteisiin sopivia ja valmistettu hapon kestävästä teräksestä.

Saris-umpivaunuja on saatavana useita eri kokoja joko lavettimallisina ta renkaat korin ulkopuolella. Takana voi olla pariovet, ylös aukeava takaovi tai kaasujousien varassa alas laskeutuva ovi, joka samalla toimii ajosiltana. Sivuille on saatavana myös pariovet, ylös aukeava luukku, joka samalla toimii sadesuojana tai kätevä lukittava rulo-ovi. Kokonaispainot näillä ovat 750 kg – 3500 kg. Saris-umpivaunuja valmistetaan vuosittain noin 5000 vaunua sarjatuotantona. Isot tuotantomäärät takaavat tasaisen laadun ja edullisen hintatason sekä hyvän suunnittelutyön.

Sanonta ’hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty’ sopii hyvin Saris-umpivaunuihin.

Hyvän suunnittelutyön tuloksena näkyy hyvin vähäinen popniittien käyttö korin ulkopuolella. Samoin sähköjohdot eivät ole suojaamattomina seinissä ja takavalot on suojassa takapuskuriin upotettuina. Myös Saris-vaunujen luvatut toimitusajat pitävät ja vaunut ovat samanlaisia, jolloin varaosia on mahdollisuus saada vuosikymmentenkin päästä.

Saris-vaunut myös näyttävät hyvältä ja ne ovat erinomaisesti lukittavissa, vesi- ja pölytiiviitä sekä hyviä vedettäviä. Saris-umpivaunu sarjatuotantoisena säilyttää myös hyvin hintansa.

Lue seuraavaksi