Uutiset

Autot

Saris-kevytperävaunut 10 vuotta Suomessa

 

Maahantuotaville vaunuille asetettiin myös tarkat laatukriteerit joilla erotutaan kilpailijoista. Samoin piti saada tehtaalta Suomen olosuhteisiin räätälöityjä malleja. Teliväli venytettiin 85 cm:iin, jolloin vaunun vakavuus liukkaalla kelillä parani ja vaunu ei ole niin herkkä takapainoiselle kuormalle. Pohjalevy haluttiin yksiosaiseksi, jolloin suolavesi ei pääse levyn saumoihin turmelemaan levyä ja tietenkin koko vaunun runko tukevoitui. Runkopalkit olivat niin korkeat että renkaiksi voitiin valita edullinen ja helposti saatavilla oleva 185 C8 14 talvirengas ilman nastoja.

Suomen olosuhteisiin sopimattomia 195/50 R13 C renkaita ei haluttu koska niiden kantavuus saadaan aikaiseksi huikean korkealla 6,2 barin paineella ja silloin rengas on kivikova ja ennen pitkää Suomen kuoppaisilla teillä hajottaa vaunun ja kuorman. Muovisten lokasuojien tilalle vaihdettiin kuumasinkitystä teräksestä valmistetut pakkasenkestävät kurakaaret roiskeläpillä ja vielä jopa renkaiden eteen ja taakse niin vaunun pohja pysyy puhtaampana. Kuulakytkin valittiin turvallisempaan valuteräksiseen malliin. Pellistä prässätty kuulakytkin kun sopii paremmin kevyisiin jarruttomiin vaunuihin.

10 vuoden aikana on Alberni Oy päässyt mukaan vielä kehittämään jo ennestään huippu laadukkaita SARIS -vaunuja mm. seuraavilla parannuksilla: Nokkapyörässä 6 mm paksu kiinnityslaippa, jolloin nokkapyörä ei heti väänny vaikka unohtuisi hetkeksi alas ajoon lähdettäessä. Automatic -nokkapyörässä on myös rasvanippa vakiona, jolloin suolavesi ei turmele nokkapyörän sisuskaluja. Sidontalenkit ovat nykyään upotettu vaunun runkoon eikä niillä ole puhkottu pohjalevyä.

SARIS kippivaunuissa on 20 mm säänkestävä vaneripohja, jonka päällä on 2 mm sinkitty pelti. Jos kippivaunussa on pelkkä peltipohja menee se helposti lommoille koneellisessa kuormauksessa. SARIS -vaunuihin lisävarusteena saatavissa tukijaloissa on kiinnityslaipan paksuus myös 6 mm ja ne ovat umpinaiset ja varustettu rasvanipoilla. 3,5 tn kokonaispainoisiin SARIS -vaunuihin lisättiin kolmas runkopalkki joka takaa pohjan kestävyyden esim. raskaiden kaivinkoneiden kuljetuksissa.

Alberni Oy:n valinta oli yli 30000 kevytperävaunua vuodessa valmistava Hollantilainen SARIS. Yhteistyö Alberni Oy:n ja SARIS Aanhangers BV:n välillä on ollut erinomainen. Nyt kun SARIS vaunuja liikkuu Suomen teillä jo tuhansia kappaleita, niin Alberni Oy tulee voimakkaasti panostamaan parempaan varaosapalveluun.

Monesti luullaan että mitä ma­talampi vaunu sen parempi vedettävyys. Hyvällä suunnittelulla ja järeillä runkorakenteilla SARIS on saanut hyvät veto-ominaisuudet myös korkeille lavetti- ja kippiperävaunuille. Isommalla rengaskoolla 185 C8 14 on saatu oleellisesti pienempi renkaiden vierintävastus. Esim. Mitsubishi L200 4-veto pick up ja SARIS PL2027 lavettiyhdistelmän kulutus laski 1 litran per 100 km, kun vaunuun asennettiin isommat 185 C8 14 renkaat 195/50 R13 C renkaiden tilalle täydellä kuormalla ajettaessa. Korkeammassa SARIS -lavettivaunussa on myös paljon isompi maavara, jolloin ajaminen huonossakin maastossa onnistuu paremmin. Samoin 72 cm korkea lavettivaunu on mukavampi käsin purkaa, koska purettava tavara on jo valmiiksi lantion korkeudella.

SARIS -kippivaunujen korkeutta on lisätty 10 cm paksulla apurungolla, joka myös samalla tukevoittaa lavan pohjaa. Kuormatila on silloin riittävän korkealla ja kipatessa kuorma purkautuu yhteen kasaan eikä veny 10 m pitkäksi matoksi. Kun vaunuun asennetaan korokelaidat ja kuormaan mahtuu peräti 7 m3 esim. klapeja, niin esim. SARIS PK30 vaunun 75 cm korkeus maasta on välttämätön kuorman tyhjentämiseksi yhteen paikkaan.

10 vuoden aikana ylivoimaisiksi suosikeiksi ovat nousseet peruslavettivaunu SARIS PL2027 ja SARIS PK30 ja PKC20 kippiperävaunut sähköhydraulisella kipillä. Suomen teillä liikkuvista SARIS -vaunuista puolet ovat juuri näitä malleja.

SARIS PL2027 kokonaispaino on 2,7 tn ja siihen saadaan kantavuutta 2100 kg. Tuo 2,7 tn kokonaispaino on aika sopiva Suomessa käytössä olevalle paketti- ja 4-vetoauto kalustolle. Trukilla sivulta purettavissa oleva lavettivaunu on kätevä. SARIS PL2027 lavettivaunun mitat, sisäleveys 204 cm ja sisäpituus 406 cm ovat onnistuneet koska vierekkäin mahtuu 2 styroxpakettia tai kuormalavaa. Etu- ja takalaita voidaan asettaa alas, ylös tai vaaka-asentoon.

Todella pitkä 150 cm vetoaisa parantaa veto-ominaisuuksia ja sallii 6 m tavaran kuljetuksen niin että edestä ylitys on 100 cm ja takaa 90 cm, jolloin kuormaa ei tarvitse edes merkitä punaisella lipulla tai valolla. Ulkoleveys on 210 cm jolloin ei tarvita helposti rikkoontuvia äärivaloja sivuille. SARIS PL2027 on kevyt vetää isojen 185 C8 14 renkaiden ansiosta. Lisävarusteena saadaan integroidut jäätymättömällä verkkopinnalla olevat alumiinirampit. Tällöin kuorman purkaus onnistuu esim. nokkakärryllä tai voit kuljettaa yli 2 tn autoa tai työkonetta.

SARIS PKC20 kippivaunu valitaan aina silloin kun veturina on tavallinen henkilöauto ja kuitenkin halutaan telivaunun vakaat veto- ja kippausominaisuudet. SARIS PKC20 kippivaunu on varustettu 3-osaisella hydraulisylinterillä, joka nostaa peräti 3 tonnia. SARIS PKC20 vaunu on myös vedettävissä esim. mönkijällä. SARIS PKC20 vaunun kantavuus on noin 1500 kg ja kokonaispaino 2000 kg. Kun SARIS PKC20 varustetaan 60 cm korkeilla verkkolaidoilla, niin mukaan mahtuu 4 m3 klapeja. Siksi PKC20 on erittäin suosittu klapikauppiaiden keskuudessa.

SARIS PK30 on erinomainen ratkaisu viherrakentajille, kiinteistöhuoltoyrityksille ja tietenkin myös klapikauppaan. Kokonaispaino on 2700 kg ja kantavuus noin 2000 kg. 4-osainen hydraulisylinteri nostaa 5 tonnia ja kippaa sekä eteen, taakse ja kummallekin sivulle. 100 cm verkkolaidoilla varustettuna risuja, polttopuuta yms mahtuu mukaan peräti 7 m3. PK30 voidaan myös varustaa jäätymättömällä verkkopinnalla varustetuilla alumiinirampeilla ja tukijaloilla, jolloin esim. noin 2 tn painoisen kaivinkoneen kuljetuskin onnistuu samalla vaunulla. SARIS PK30 sopiikin hyvin monenlaiseen kuljetustarpeeseen.

Lisätietoja www.alberni.fi tai www.saris.net

 

Lue seuraavaksi