Uutiset

Autot

Pieni, mutta pippurinen – Peugeot Bipper

Bipper-mallistossa on vain yksi varustetaso, jota voidaan täydentää erilaisilla lisävarusteilla, kuten ilmastointi, Bluetooth-puhelintoiminto ja sähköiset ikkunannostimet.

Kuriiriauton kuormatila

Bipperin kuormatila on kohtuullisen kokoinen, tilavuutta on 2,5 kuutiota ja kantavuutta 610 kg. Kokoontaitettavan matkustajanistuimen ansiosta kuormatilaa voidaan pidentää 2,49 metriin, jolloin myös tilavuus kasvaa 2,8 kuutiometriin.

Kuormatilan ja ohjaamon välissä on vakiona verkkokalteri, mutta lisävarusteena siihen on saatavissa ikkunallinen tai umpinainen väliseinä tai puoliväliseinä yläpuolisella verkkokalterilla. Kuormatilassa on kuusi sidontalenkkiä.

Bipperin takaovet ovat epäsymmetrisesti (60/40) jaetut pariovet. Kuormauskorkeus on 57 senttiä. Lisävarusteena molemmille sivuille saatavat liukuovet muodostavat kyljen kanssa tasaisen pinnan, johon on helppo maalata tai teipata esimerkiksi yrityksen logo. Sileät kyljet pienentävät osaltaan ilmanvastuskerrointa, joka on 0,31. Myös kuormatilan takaosaan tai liukuoviin saata­vat liimattavat ikkunat tulevat kyljen kanssa samalle tasolle. Kuormatilan ja ohjaamon ovet voidaan lukita erikseen kauko-ohjaimella tai kojelaudassa olevalla painonapilla, joka on lisävaruste.

Moottorit ja vaihteistot

Bipperin moottorivaihtoehtoja on kaksi: 1,4-litrainen, 54-kilowattinen 118 Nm vääntävä bensiinimoottori 5-portaisella manuaalivaihteistolla ja 1,4-litrainen, 50-kilowattinen 160 Nm vääntävä Hdi-dieselmoottori 5-portaisella manuaali- tai robottivaihteistolla. Näistä vaihtoehdoista dieselmoottorilla ja robottivaihteistolla oleva ”pakettiraketti” voisi olla usealle kuriirille mieleinen työkalu.

Näppärä alusta

Bipperin etuakselistossa on joustintukijousitus ja takana on yhdystukiakselisto. Rengaskoko on vakiona 175/70 R14, mutta Pack Chantier -varustepaketin yhteydessä jousitusta on korotettu 15 mm ja renkaat ovat 185/65 R15. Ohjaustehostin on hydraulinen ja kääntöympyrän halkaisija on 10,2 metriä. ABS-jarrujärjestelmään kuuluu edessä halkaisijaltaan 257 mm olevat levyjarrut (robottivaihteiston yhteydessä 284 mm) ja takana halkaisijaltaan 203 mm olevat rumpujarrut (robottivaihteiston yhteydessä 228 mm).

Lue seuraavaksi