Uutiset

Autot

Palveluautomaattialan markkinajohtaja sai uudet hyötyajoneuvot

 

Autobar Finland Oy on palveluautomaattialan markkinajohtaja Suomessa. Vuonna 1976 perustettu täyden palvelun vending-yritys kuuluu eurooppalaiseen Autobar-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista alan yrityksistä. Yrityksen asiakkaille tämä merkitsee hyviä, kansainvälisesti johtavia tavarantoimittajia ja monipuolisia sekä edistyksellisiä vending-palveluja.

Autobar Groupin toimittamia laitteita ja automaatteja on 185 000 kappaletta kaikkialla Euroopassa. Autobar Finland Oy tuo maahan ammattilaisten suosimia huippumerkkejä. Yrityksen toimintaa ohjaa ensimmäisenä suomalaisena vending-yrityksenä myönnetty ISO 9001:2008 sertifikaatti. Tämä tarkoittaa jatkuvaa kokonaislaadun ja asiakastyytyväisyyden seurantaa, mikä pitää sisällään tekniikan ja palvelun toimivuuden, kertoo yrityksen kehitys- ja laatujohtaja Kalevi Huuskonen. Suurissa projekteissa hankkimamme kokemus ja ammattitaito merkitsevät koko palveluketjumme luotettavuutta, jatkaa Huuskonen.
Autobar Finland Oy:n liikevaihto on n. 17 milj. € ja työntekijöitä yrityksessä on yhteensä noin 115.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Vantaan Koivuhaassa ja yritys toimii koko Suomen alueella.

Autobar Finland Oy tarjoaa asiakkailleen alan monipuolisia kokonaispalveluja, joihin kuuluu mm. neuvonta, laitteiden tarvekartoitukset ja sijoitussuunnittelu, myynti, leasing sekä täyshoito- ja huoltopalvelut. Laaja laitevalikoima kattaa niin pienet pöytämalliset kahviautomaatit kuin monipuoliset virvoke-, ruoka-, snacks- ja makeisautomaatitkin. Autobar-lähdevesipalvelu on varteenotettava vaihtoehto lähdeveden kasvaneeseen kysyntään erityisesti toimistoissa. HoReCa-sektorille (Hotel, Restaurant & Catering) Autobar Finland Oy tarjoaa laajan valikoiman kahvinvalmistuslaitteita lasipannukeittimistä säiliökeittimiin, sekä täysautomaattisiin laitteisiin.

 

Uudet työkalut

Nyt allekirjoitettu sopimus oli vuoden 2009 suurin MetroAuton tekemä yksittäiskauppa. Kaupan ansiosta yhteensä 22 uutta hyötyajoneuvoa siirtyi uuden omistajan hoteisiin. 29.12.2009 luovutetut autot olivat valtaosaltaan perusvarustetason Vivaroja ja sekaan mahtui muutama Combokin. Autojen korkea varustetaso jo perusmalleina, riittää hyvin yrityksen tarpeisiin, kertoo Kalevi Huuskonen. Autojen hankintahinta ja ympäristöystävällisyys olivat määräävinä tekijöinä merkkiä ja mallia valittaessa, muistuttaa Huuskonen. Uudet Opelit on verhoiltu ja osittain varusteltu MetroAuton toimesta. Autobar Finland Oy:n osuudeksi varustelutöiden osalta, jää hiilihappopullon telineen asentaminen uusiin autoihin. Kyseiset telineet kierrätetään poistuvista autoista. Autobar Finland Oy:n hyötyajoneuvokanta koostuu kaikkiaan 80:stä ajoneuvosta, joista 50 on pakettiautoa. Vuosituhannen vaihtuessa, yrityksen autokanta koostui vielä omistusautoista. Edellinen autojen hankinta-ajankohta toi kuitenkin mukanaan leasing-ajattelun ja samalla autojen merkki muuttui Volkswagenista Opeliin. Opeleihin oltiin tyytyväisiä, joten vanhan leasing-sopimuksen korvaaminen uudella sopimuksella ei aiheuttanut merkin muuttumista, vaan uusien autojen merkki säilyi samana.

 

GM yhteistyökumppanina

Autobar Finland Oy on monikansallinen yritys, jolla on 9:ssä Euroopan maassa toimintaa. Yrityksen kokonaisautokanta on noin 2500 hyötyajoneuvoa, joista valtaosa on Opeleita. GM on solminut Euroopan laajuisen sopimuksen autojen toimittamisesta Autobar konsernille. MetroAuton yritysmyyntipäällikkö Markku Paalanen onkin tyytyväinen, että myös Autobar Finland Oy valitsi uusiksi autoikseen Opelin edellä mainitut mallit.

Yrityksen edellisen ison kaupan yhteydessä hankitut Opelit, ovat osoittaneet käyttökelpoisuutensa laitehoitajien käytössä. MetroAuton vuonna 2009 myymästä 350 hyötyajoneuvomäärästä, tämän kokoinen yksittäiskauppa on varsin merkittävä, kertoo Paalanen lopuksi.

Lue seuraavaksi