Uutiset

Autot

Palfingerilta uusi nosturimallisto paketti- ja kevytkuorma-autoihin

Perusajatuksena näiden nykytekniikalla valmistettujen ja täysin uuden ulkomuodon omaavien Palfinger-nosturien suunnittelussa on ollut lisääntynyt nostoteho, laajempi nostotehoalue, keveys ja parantunut kääntöjärjestelmä. Uuden Palfinger 2010-nosturimalliston komponentit valmistetaan pääosin Palfingerin omissa tuotantolaitoksissa, jolloin Palfinger-standardi käsittää dokumentoinnin, laadun hallinnan ja varaosien toimituksen. Nosturin hallinta on optimoitu uusien kuormanpitoventtiilien avulla, jotka sijaitsevat nostosylinterissä ja jatkopuomeissa. Sylinterien kiinnitykset on tehty edelleen Palfingerin omalla mallilla.

Tehokkain PC 3800 -malli on 25 % kevyempi ja nostoteholtaan 15 % tehokkaampi kuin edeltäjänsä PC 3300. PC 3800 ja PC 2700 –mallit voidaan varustaa enimmillään kolmella hydraulisella jatkeella, jolloin ulottuma on 5,0 metriä. Näissä malleissa on myös hydraulinen ylikuormituksen estojärjestelmä painemittarilla ja hätäseis-katkaisijalla sekä Walvoil SDM 81 –ohjausventtiili, joka on varustettu integroidulla pääpaineventtiilillä, paineenrajoitusventtiilillä ja kavitaation estoventtiilillä. PC 1500 –mallissa on ylikuormituksen osoittava mittari sekä hätäseis-katkaisija. Danfoss-moottorilla oleva kääntöjärjestelmä on myös uudella kierukkaohjauksella. Kierukkavaihteen välityspinta on suuri, mikä tekee vaihteistosta vahvan, mutta samanaikaisesti kuitenkin pienikokoisen, tarkan ja todella hiljaisen. Kaikki nosturien komponentit, jalustat, pilarit, nostopuomit ja sylinterit on maalattu sähköupotusmaalauksella (KTL-Coating), mikä antaa nosturille pitkäaikaisen suojan muun muassa UV-säteilyä vastaan.

Lisävarusteena uusiin malleihin on saatavilla kuljetusasentotunnistin, joka vahtii puomin asentoa. Tunnistimelta on mahdollista saada joko valo- tai äänisignaali ohjaamoon. Muita lisävarusteita ovat tuntimittari ja huoltoilmaisin, KTL-maalatut asennusjalustat, levitettävät tukijalkapalkistot lukituksella ja katkaisijoilla, manuaaliset sekä hydrauliset tukijalat (myös kääntömekanismilla) sekä 0,8 tonnin vinssi ja radio-ohjaus PC2700 ja PC3800 malleihin.

Miika Nyrö

 
Tekniset tiedot:
 
 

 

Lue seuraavaksi