Uutiset

Autot

Offroadtarvikkeen menestys jatkuu

Juukalainen Offroadtarvike on maamme offroad- ja maastoautoiluharrastajille tuttu yritys, jonka huikea valikoima ja kilpailukykyiset hinnat keräävät hyvin monipuolisen asiakaskunnan huomion. Offroadtarvikkeen erilaisten tuotenimikkeiden määrä on yli 60 000 ja jatkuvan alan aktiivisen seurannan kautta myyntiin tulee juuri Suomen oloihin soveltuvia laatutuotteita.

Autovarusteluala muuttuu jatkuvasti kovalla vauhdilla ja kehityksessä mukana pysyminen vaatii runsaasti aikaa ja aitoa innostusta alaan. Offroadtarvikkeen vahvuutena on alan oma perinpohjainen tuntemus vapaa-ajan harrastusten ja kilpailutoiminnan kautta. Yrityksessä tiedetään tarkoin alan kehityskaari niin tekniseltä puolelta kuin lakipykälien kannoilta, jonka kautta tuotevalikoima on ajan tasalla ja vastaa niin sunnuntaiautoilijan kuin kilpailuajajien vaatimustasoa.

Hyvät yhteydet vahvuutena

Offroadtarvikkeen Timo Lipponen on tuonut maahan varaosia ja tarvikkeita jo 90-luvulta lähtien ja alkuun toiminta tapahtui omien intressien kautta. ”Maastokilpailuihin tarvittiin varusteita, joita ei Suomesta saanut ja ensi alkuun osia tilailtiin lähinnä Amerikasta. Toiminta kasvoi 2000-luvulla ja pian totesin, että lähetyskulujen vuoksi ainoa tapa saada materiaalia järkevään hintaan on kasvattaa tilausten kokoluokkaa. Tätä kautta nykyäänkin tilaamme tavaraa lähinnä kontteina, mikä takaa kustannustehokkaat hinnat”, kertoo Lipponen.

Alkuaikojen jälkeen varusteiden toimittajat ovat vaihtuneet tilanteen mukaan ja tällä hetkellä yli 70 prosenttia tuotteista tulee Kaukoidästä tai Australiasta. ”Seuraamme hyvin tarkoin toimittajiemme tilanteita ja pitkäikäisten yhteistyökuvioidemme ansioista voimme olla varmoja, että he täyttävät korkean vaatimustasomme. Me myös teetämme esimerkiksi teräsvanteita Kiinassa, jossa meillä on yli kymmenen vuoden ajan toiminut sama yhteistyökumppani. Tätä kautta laadun kanssa ei ole tullut ongelmia, tilaukset valmistuvat nopeasti ja kaikki tuotetoiveemme otetaan nopeasti huomioon”, korostaa Lipponen.

Ajoneuvo uudelle tasolle

Offroadtarvikkeen päätuotteita ovat vuosia olleet renkaat, vanteet, vinssit sekä alustan osat, mutta nopeaan reagointiin tottunut yritys pystyy nopeasti ja joustavasti muuntamaan valikoimaansa asiakkaiden toivomaan suuntaan. ”Offroad-harrastajien lisäksi merkittävä osa asiakaskunnastamme on esimerkiksi koneurakoitsijoita, eräihmisiä sekä maanviljelijöitä, joita kaikkia yhdistää tarve päästä perille entistä miellyttävämmällä tavalla hyvinkin vaikeissa olosuhteissa. Jousitusta tai iskunvaimennusta muuttamalla ajoneuvon etenemiskyky paranee ja ajomukavuus nousee aivan uudelle tasolle. Tähän jos vielä lisätään vaikkapa paremmat renkaat ja toiminnallisuutta parannetaan vinssin kautta, saa asiakas aivan eri kaliiberin auton hyvinkin kohtuullisilla kustannuksilla”, Lipponen lisää.

Uutuustuotteita vaativaan makuun

Ajoneuvomaailma muuttuu jatkuvasti ja tekniikan lisäksi myös lakipykälät elävät vauhdilla. Offroadtarvike seuraa kehitystä tarkoin ja uusia tuoteryhmiä sekä eri valmistajia nousee valikoimaan mukaan tasaisella tahdilla. ”Merkittävä uutuustuoteryhmä meillä on esimerkiksi Smarttop-lasikuitulavakatteet, joiden hinta-laatusuhde on loistava. Tällä hetkellä Smarttop-katteita on saatavilla Toyota Hilux -mallistoon sekä Double Cab- että Extra Cab -malleihin ja katteiden hinta on veroineen ainoastaan reilut pari tuhatta euroa. Mallisto tulee myöhemmin laajentumaan myös muihin pick up -merkkeihin ja -malleihin”, lisää Lipponen.

Toinen kasvanut edustus on australialainen Terrain Tamer, jonka tuotteet on testattu perin pohjin Australian armoa tuntemattomissa olosuhteissa. Terrain Tamerin valikoimaan kuuluvat esimerkiksi jarrujen osat, voimansiirron osat, laakerit, suodatinosat, iskunvaimentimet sekä jouset. Australian tyyliin asiakas saa kerralla kaiken asennuksissa tarvittavan, eikä aika vieville täydennyksille ole tarvetta.

Rengaspuolella Offroadtarvikkeen valikoima on todella kattava ja esimerkiksi Comforserin valikoimasta löytyy renkaita jopa erikoissuuriin kokoluokkiin. ”Comforser CF1000 on esimerkiksi todella kestävä ja monikäyttöinen rengas, josta murske ei yksinkertaisesti pääse läpi. Vinssivalikoimassa meillä on taas valinnanvaraa joka kokoluokkaan ja selkeästi on havaittavissa köysien korvaavan vaijerit yhä useammassa tapauksessa”, huomauttaa Lipponen.

Luotettava palvelu

Offroadpalvelun menestys pohjautuu laadukkaiden tuotteiden ja edullisten hintojen lisäksi luotettavaan palveluun. ”Maksutavan voi asiakas valita haluamakseen ja toimitukset sujuvat Postin kautta tarvittaessa jopa seuraavaksi päiväksi. Luonnollisesti myös takuuasiat hoidetaan viimeisen päälle ja teknistä tukea vaikkapa asennuksiin on saatavilla. Toimitiloissamme teemme myös kaikki maasturien voimansiirto- ja moottoriremontit kahden alan huippumekaanikon toimesta. Suoritamme viikoittain esimerkiksi alustasarjojen asennuksia sekä perä- ja vaihteistoremontteja. Toimintamme perustuukin yksinkertaiseen toimintamalliin ja kun turhia välikäsiä ei ole, pysyvät kustannuksetkin kurissa” päättää Lipponen.

Lue seuraavaksi