Uutiset

Autot

Nissan Navara on ajonautinto

Nissan Navara on autoihmiselle käteen sopiva työkalu. Ajonautintoa saa Navaralla maantiellä ja maantien ulkopuolella. Ominaisuudet eivät lopu kesken. Vaikka autoa ei ole tehty moottoritienopeuksiin, eikä syvimpiin savimonttuihin, Nissan Navaran kanssa kuljettajan kantti toimii rajoitteena, ei auton suorituskyky. Navaran ostava ammattilainen pääsee nauttimaan maahantuojan myöntämästä pitkästä viiden vuoden takuusta. Ahkeralla käytöllä takuun kilometriraja 160 000 saattaa tulla ensin vastaan.

Nissan Navara avolava-autolla on valmistajan pitkät perinteet vaalittavana. Reilun koeajolenkin jälkeen voi sanoa, että Navara varmistaa Nissanin lava-autojen tarinan jatkumisen. Jo liikkeellelähtö vakuuttaa. Avaimeton käynnistys ja seitsemän portaisen automaattivaihteiston haltuunotto onnistuvat helposti. Manuaalinen vaihteistokäyttö luonnistuu pienellä harjoituksella. Auto varoittaa heti äänimerkillä, jos yrittää tehdä väärän vaihdevalinnan. Manuaaliasennolla ajaessa tietokone näyttää mikä vaihde on kytkettynä. Normaaliajossa takavetoinen 190 hevosvoimainen 2,3 litrainen diesel-Navara kulkee korkeaksi autoksi rauhallisesti. Takavedosta siirtyminen nopeaan nelivetoasetukseen rauhoittaa menoa hieman lisää. Hidas nelivetoasetus, tasauspyörästön lukko, mäkilähtöavustin ja -hidastin päällä tekevät Navarasta maastoon menevän.

Mihin Navara sopii?

Nissan Navara sopii moneen käyttöön, ammattiin ja harrastuksiin. Navaran lavatila voidaan varustella erittäin monipuolisesti käyttötarkoituksen mukaan. Koeajoautossa lava

Lavan suoja on auki. Suojan saa kiinni vetämällä narusta. Auton ohjaamon takana oleva tehokas LED-työvalo tuo turvallisuutta auton käyttöön.

oli katettu alumiinisella lukittavalla liukusuojalla. Tavaraa Navarassa voi kuljettaa 900 kilogramman verran. Lastin saa kuljetuksen aikaan varmistettua kiinnityslenkkeihin. Lavan suojan sulkemista helpottaa vetonaru, ettei tarvitse lavalle kiivetä. Hyvin tuettu taakse avautuva perälauta kantaa lastattavan kuorman taakan. Kaikki yksityiskohdat kertovat harkituista ratkaisuista. Navara on vankkaa tekoa. Valmistajan mukaan auton runkorakenne on tehty kestämään kovaa kuormitusta, myös vääntöjäykkyyttä vaativissa tilanteissa. Taka-akselin ripustusta on parannettu edelliseen malliin verrattuna. Mukavuus on lisääntynyt ja kuormankantokyky on säilynyt. Navaraan pystyy kytkemään kolme ja puoli tonnia painavan peräkärryn. Kuormatilan lisäksi auton matkustamossa riittää kapasiteettia. Nissan Navara on rekisteröity viidelle henkilölle. Tunnelma ohjaamossa on täydellä henkilömäärällä henkilöautomainen. Positiivisesti erottuvana tekijänä Navarassa on korkealla istuminen. Laskeutuminen ohjaamosta ulos tapahtuu helposti. Normaalia henkilöliikennettä korkeammalla istuminen helpottaa, Navarasta näkee hyvin ulos. Mallin moottorinsuoja on tosin massiivinen. Kuljettajan paikalta menee hetki aika totutteluun auton äärirajojen hahmottamisessa. Onneksi nykyaikaiset aputoiminnot auttavat. Auton ympäri sijoitettu kamerajärjestelmä näyttää kojetaulun värinäytöllä auton lintuperspektiivistä. Lisävarustelista on muutenkin pitkä. Kaikkia ominaisuuksia ei heti osaa kysyä tai pyytää. Nissanin verkkosivuilla voi etukäteen tutustua mahdollisuuksiin. Verkossa voi rakentaa oman Navaran. Se kannattaa tehdä ennen marssimista myyjän puheille.

 

Matkustamossa on tilaa viidelle henkilölle.

Hankintahinta ja käyttökulut ratkaisevat

Nissan Navaran lähtöhinta on 33 500 euron paikkeilla. Lisävarustevalinnan jälkeen hinta kohoaa tästä. Turvallisuuteen liittyvät varusteet ovat pääosin vakiona. Ajamista helpottavien varusteiden valinnassa ei kannata väärässä kohtaa säästää. Auton käyttökohteen mukaan varusteet hankitaan. Koeajetun auton hinta lisävarusteineen oli lähellä kuuttakymmentä tuhatta euroa. Navaran perustaloudellisuus on kunnossa. Kokonaiskulut muodostuvat käyttäjäkohtaisesti. Nissan Navara jatkaa merkin perinteitä ja pystyy palvelemaan laajaa käyttäjäkuntaa. Oman koeajokokemuksen perusteella suosittelisin koeajamaan heti.

Verkossa

www.nissan.fi/navara

Lue seuraavaksi