Uutiset

Autot

Mercedes-Benz Tourino

Tämä Portugalissa valmistettava malli on saanut Suomessakin kannatusta jonkin verran. Kyseisen kokoluokan vaihtoehtoja ei liiemmälti ole joten varsinkin tilausajoliikennettä harjoittavat yrittäjät ovat olleet varovaisen kiinnostuneita. Vuonna 2005 autoja myytiin Suomessa 13 kpl, 2006 6 kappaletta sekä 2007 7 kappaletta. Vuosien aikana itse kori ei ole muuttunut mutta moottori on vaihtunut Euro 3:n OM 906 LA:sta Euro 4:n OM 926 LA:ksi.

Mercedes-Benz Tourinoa valittaessa yrityksen käyttöön, on tilanne huomattavasti helpompi kuin muilla malleilla. Autosta ei ole saatavilla kuin yksi perusratkaisu. Auto valmistetaan aina etu- ja takaovisena sekä takavessaisena. Toki vessan saa pois jos haluaa, mutta mikäs se semmoinen turistibussi on josta vessa puuttuu. Ulkomitat ja tavaratilat ovat vakiot, ja ainoa johon voi ostaja vaikuttaa, on sisätilojen varustelu ja istuinten lukumäärä. Versiosta riippuen Tourinossa on matkustajille 30-38 istuinta.

Tourino on muotoilultaan johdonmukainen keulasta perään saakka. Auto täyttää laadun, tekniikan, mukavuuden, muotoilun ja turvallisuuden puolesta samat standardit kuin täysveriset turistibussit.

Ensivaikutelma autoon on todella suuri tuulilasi sekä tyypillinen hymyilevä keula. Suuret ”luppakorvat” samoin kuin auton korkeus vahvistavat ajatusta kunnollisesta turistibussista. Moottoritila on takana, suuren luukun suojassa. samoin kuin akut(etuakselin takana) sekä tavaratila tulevat näkyviin isojen luukkujen takaa. Tavaratilat ovat kuitenkin matalat ja työskentely matkalaukkujen kanssa käy varmasti kuljettajan selän päälle. Polttoainesäiliön ja AdBluen täyttö onnistuu kivuttomasti.

Käynti autoon on helppoa ja nopeaa molempien ovikuilujen kautta. Etuoven lukitus ja avauslogiikka on hieman monimutkainen. Ovessa on lukko, joka pitää avata ja lukita mikäli auton jättää pitemmäksi aikaa( mikäli paineilma poistuu järjestelmästä ovi avautuu itsestään mikäli ovi ei ole lukossa). Ovessa ei kuitenkaan ole avauspainiketta vaan se on polttoainesäiliön kannen alla myös lukittavissa. Systeemi toimii, kunhan sen oppii.

Sisätilat

Ohjaamo Tourinossa on avara ja hallintalaitteet pieniä puutteita lukuun ottamatta toimivia. Ensimmäinen mihin ohjaamossa törmää, on nykypäivänä jo vieraaksi käynyt piiiitkä vaihdekeppi. Auton ainoana vaihtoehtona on manuaali laatikko varustettuna kyseisellä vaihteenvalitsimella. Muisto menneiltä ajoilta, mutta ei muuta kuin rohkeasti ohi ja istuimelle. Istuin on erinomainen ja sen kuten ratin säätövarat mahdollistavat hyvän ajoasennon.

Kojelauta on suora mikä aiheuttaa kurkotustarpeen kytkimiä kytkettäessä. Tilanne ei ole paha mutta kaareva kojelauta olisi parempi. Kytkimet ovat selkeät ja ryhmitelty hyvin. Ratin viikset ( 2 kpl) ovat suuret ja helppokäyttöiset. Mersun tapa laittaa oikeaan viikseen sekä hidastin että vakionopeudensäädin on mielestäni hyvä ratkaisu.

Tuuletus ja lämmityslaite kyseisessä versiossa ei ollut paras mahdollinen. Matkustamon lämpötila oli säädettävissä asteen tarkkuudella mutta kuljettajasta ei ole niin väliä. Onneksi lisävarusteena on saatavissa myös kuljettajalle tarkoitettu ilmastointi koska suuresta tuulilasista paistava aurinko lämmittää. Näkyväisyys on hyvä, ainoastaan laajakulmapeilit eivät näytä tilannetta auton sivuilla ja edessä riittävän hyvin.

Matkustamossa on tilaa runsaasti, käytävä on helppokulkuinen ja istuimet ovat kovat mutta mukavat. Istuinten säätömahdollisuudet ovat hyvät (sivusäätö, selkänojasäätö, käsinojat) valitettavasti ilman lisärahaa ei jalkatukia eikä pöytiä malliin saa. Valaistus matkustamossa on erinomainen ja istuinkohtaiset valaistus sekä ilmasäädöt hyviä. Hattuhyllyt ovat riittävät ja näkyväisyys ulos suurten ikkunoiden läpi hyvä. WC on riittävän iso, hiljainen ja paikka jossa ajonkin aikana pystyy asioimaan.

Mercedes-Benz on aina ollut turvallisuus asioissa edelläkävijä. Tourino ei tee tästä linjasta poikkeusta. Vaikkakin eräät täysmittaisissa turistibusseissa olevat turvalaitteet autosta puuttuvatkin on perusvarustus varsin kattava. Tourinon vakiovarustus sisältää levyjarrut kaikissa pyörissä, hidastimen sekä elektronisen EBS-jarrujärjestelmän, johon kuuluvat vetoluistonesto TCS ja ABS-jarrut. Lisäksi Tourinon kori on vankka mahdollisessa ympäripyörähdystilanteessa. Tourinon vankka rakenne ja korin vääntölujuus suojaavat tehokkaasti matkustajia ja kuljettajaa kaikilta sivuilta. Lisälaitteina autoon on saatavilla mm peruutuskamera.

Tourinon tekniikka

Moottori OM 926 LA (Euro 4)
Sylinteriluku 6
Tilavuus 7,200 cm3
Teho 210 kW (285 hv)
Vääntömomentti 1120 Nm/ 1200-1600 kierr/min
Vaihteisto 6-vaihteinen täys-synkronoitu manuaali, MB G 85-6
Pituus 9,350 mm
Leveys 2,400 mm
Korkeus 3,300 mm
Akselimäärä 2 kpl
Kokonaispaino 13,140 kg
Polttoainesäiliö 200 l
AdBlue 25 l
Tavaratila 4,93 m3
Myyntihinta n 250 000 euroa

Lue seuraavaksi