Uutiset

Autot

JsV Trailer – mittatilauksesta tai varastomallistosta

Ylihärmästä lähdettäessä Vaasan suuntaan on muutaman kilometrin päässä tien varressa perävaunuja hallin pihalla. Vaunut ovat JsV Trailer -malliston varastovaunuja tuotantohallin pihamaalla. Hallin sisältä työn touhusta löytyvät Pekka ja Jarmo Vähämäki, JsV Tuotteen yrittäjät ja työntekijät.

”Tämä on 2004 perustettu yhtiö”, kertoo Jarmo Vähämäki. ”Perävaunuja isäni Pekka Vähämäki on tehnyt 90-luvun alusta, aluksi kymmenkunta vuodessa ja siitä määrä on kasvanut ajan mittaan. Viitisen vuotta perusvaunuja on päästy tekemään jo sarjatuotantona.”

Viime vuonna tästä hallista työnnettiin ulos 150 uutta perävaunua, joista kaksi kolmasosaa mittatilausvaunuja.

Mittatilausvaunuista tyypillinen ratkaisu on lavettiratkaisu, jossa laidat saadaan poistettuna aivan tasainen kuljetusalusta. ”Olemme tehneet myös muun muassa kahden auton kuljetukseen tarkoitettuja autotrailereita. Myös erilaisia katteita teemme: pressukapelli, umpikaappi, kaikki onnistuvat. Yleensä teemme vaunuja ammattilaisille ja he tietävät mitä haluavat.”

Vaunujen rungot JsV-Tarilerilla tehdään teräksestä hitsaamalla ja sen jälkeen ne kuumasinkitään upottamalla. Tällä menetelmällä saadaan rungosta hyvin jäykkä ja korroosiota kestävä. ”Hintaeroa halpoihin pulttiliitoksin kasattuihin kärryihin ei ole kuin joku satanen.”

Varastomallit

”Varastossa pyrimme pitämään kolmea eri kokoista perusvaunua sekä yhtä jarrutonta venetrailerimallia. Kuormatilan leveydeltään varastovaunut ovat 1,5 metriä ja pituudet 3 metriä, 3,3 metriä ja 3,5 metriä. Pisintä mallia tehdään varastoon myös jarrullisena, jolloin kokonaispaino on 1300 kg, jarruttomissa kokonaispaino on 750 kg.”

”Näissä on vakiovarusteena v-aisa, kippi, kuomu päällä avattavat etu- ja takalaita, vesitiiviit navat, lehtijouset ja iskunvaimentimet. Käytämme laadukkaita komponentteja, kuten isoja lavalukkoja. Lähes poikkeuksetta vaunu varustetaan myös kuomulla, joista olemme todenneet tukevimmiksi ja kestävimmiksi Jaxalin tuotteet.”

Kaikki vaunut myydään katsastettuina ja rekisteröityinä. JsV-Traileri myy vaununsa itse suoraan käyttäjille. ”Pystymme pitämään hinnankurissa, kun ei tarvitse pitää markkinointiketjua pystyssä”, toteaa Jarmo Vähämäki.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi