Uutiset

Autot

Itella Logistiikka ottaa käyttöön lisää maakaasuautoja – päästöt ja polttoainekulut pienemmiksi

Itellan maakaasuauto. Valokuvaaja Tapio Mustasaari

 

Maan suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Itellalla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen kuljetustoiminnan kehittäjänä. Itella otti ensimmäisenä Suomessa maakaasuauton jakelukäyttöön Helsingissä vuonna 2006. Hyvien käyttökokemusten ja tankkausasemien yleistymisen myötä Itella on päättänyt hankkia tänä vuonna kaikkiaan viisi uutta maakaasuautoa. Suomessa on tätä nykyä noin 500 maakaasulla toimivaa ajoneuvoa, maailmalla maakaasuautoja on käytössä yli 8,5 miljoonaa.

Itella on sitoutunut leikkaamaan hiilidioksidipäästöjään 10 prosenttia vuoteen 2012 mennessä (vertailukohtana vuosi 2007). Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä lisäämällä muun muassa vähäpäästöisten ajoneuvojen ja polttoaineiden käyttöä. Maakaasuautot ovat yksi keino hillitä ilmastonmuutosta.

Itellan omaan jakelu- ja kuljetuskalustoon kuuluu 4300 ajoneuvoa, joilla ajetaan vuodessa noin 61 miljoonaa kilometriä. Itella on tehnyt vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttökokeiluja myös sähköllä ja biodieselillä. Polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä pyritään Itellassa alentamaan myös tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetuksia yhdistelemällä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella.

www.itella.fi

 

Lue seuraavaksi