Uutiset

Autot

Härkäpakari-liikenneasema on Vuoden Taukopaikka 2017

Tilausajokuljettajat ry on valinnut vuoden 2017 taukopaikaksi Härkäpakarin Huittisista. Vuodesta 1995 toiminut ravintola on saavuttanut vahvan aseman valtateiden 12 ja 2 liikenteessä. Ravintola on myös paikallisten suosiossa.

Isä ja poika, Raimo ja Timo Tuomola aloittivat ravintolatoiminnan 1995. Kiinteistössä tehtiin antiikkikauppaa jo vuotta aiemmin. Hesburger tuli mukaan kuvioihin 1997. Nykyään talosta on 200-paikkainen kahvila-ravintola, Hesburger, Laukku-Center, K-Market ja myös Otto-automaatti. Pihalta löytyy Neste Oil-automaattiasema.

Ravintola palvelee monipuolisesti. Sen raaka-aineet tulevat pääosin lähituottajilta ja itse tehdään mahdollisimman paljon. Päivän tarjonta aloitetaan aamiaisella, lounasta saa pitkälle iltapäivään. Buffet-pöytä ja A´la Carte täyttävät loput toiveet. Hesburger tuo helpotusta burgerinälkään. Vitriinistä on niin suolaista kuin makeaakin. Laukku-Centerissä on laaja valikoima laukkuja, käsineitä, vöitä ja lompakoita.

Ryhmien ja kuljettajien keskuudessa Härkäpakari on saavuttanut vankan aseman. Sijainti sopivalla etäisyydellä esim. Turusta, mikä on tehnyt siitä luontevan taukopaikan. Yhdellä pysähdyksellä voi hoidella niin ruokailut, kahvit, pikapankkiasiat ja kauppaostokset. Pihalla on mukavasti tilaa turisti- busseille.
”Yritämme vahtia, että niille varatut parkkiruudut myös säilyvät siinä käytössä. Aina silloin tällöin asiaan joutuu puuttumaan”, kertoo Timo Tuomola.

Kun yrityksen nimeä alettiin suunnitella, otettiin avuksi nimikilpailu. Ehdotuksia tuli laidasta laitaan. Siihen aikaan oli Euro-sana muodissa. Se tuntui kuitenkin yrittäjistä oudolta, joten nimi piti keksiä itse. Huittisten vaakunassa on härän sarvet ja pakari tarkoittaa paikallisella murteella keittiötä. Härkäpakari-nimen juuret ovat siis vahvasti paikkakunnalla.

Tilausajokuljettajat ry on vuonna 1990 perustettu matkailuliikenteen ammattilaisten yhdistys, johon kuuluu noin 1300 jäsentä. Kuljettajat ovat aivan asiakaspinnassa ja saavat asiakkailtaan suoraa palautetta taukopaikoista. He ovat myös todellisia tienvarsipalvelujen suurkuluttajia ja monesti iso osa aterioista nautitaan juuri näissä ravintoloissa. Valinnassa korostuvat palvelun laatu, liikennejärjestelyt ja soveltuvuus bussiryhmille. Yhdistys valitsee joka vuosi Vuoden Taukopaikan jäsenistöltä tulleiden palautteiden pohjalta.

Lue seuraavaksi