Uutiset

Autot

Hankook ilmoitti Euroopan tehtaansa laajennussuunnitelmasta

Premium-rengasvalmistaja Hankook ilmoitti suunnitelmistaan laajentaa Unkarin Rácalmásissa sijaitsevaa tehdastaan uudella kuorma-auton renkaiden tuotantoyksiköllä. Rakennustyöt on määrä aloittaa vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla, ja tuotannon odotetaan alkavan noin kaksi vuotta myöhemmin. Noin 290 miljoonan euron arvoinen laajennus on jo neljäs yrityksen vuonna 2007 avatun Euroopan tehtaan historiassa. Tehtaalla on keskeinen merkitys Hankook Tiren pitkän aikavälin strategiassa sen pyrkiessä vastaamaan kuorma-autojen ja bussien renkaiden kysyntään Euroopan markkinoilla sekä alkuperäisvarusteiden että vaihtorenkaiden osalta.

Unkarin tehdas on keskeinen osa Hankookin Euroopan strategiaa, koska se on yrityksen ainoa tuotantolaitos Euroopan alueella. Se vastaa maanosan rengasmarkkinoiden tarpeisiin. Laajennuksen neljännen vaiheen odotetaan vaativan arviolta 290 miljoonan euron investoinnin, luovan noin 150 uutta työpaikkaa ja tarjoavan tuotantokapasiteetin yli 550 tuhannen renkaan valmistamiseen vuosittain keskiraskaille ja raskaille kuorma-autoille ja busseille. Mittavien investointien ansiosta Rácalmásin tehdas kuuluu nykyisin Unkarin suurimpiin työnantajiin ja merkittävimpiin taloudellisiin toimijoihin, ja se on tunnettu korkeasta yhteiskuntavastuustaan.

Vuoden 2006 peruskiven muurauksen jälkeen tehdasta on vuosien mittaan jatkuvasti laajennettu ja uudistettu. Viimeisimpien edistysaskelien ansiosta tuotantokapasiteetti on noussut yli 55 000 renkaaseen päivässä, mikä vastaa jopa 19 miljoonaa rengasta vuodessa. Tehtaalla valmistetaan lähes 900 eri mallin ja kokoluokan renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, pakettiautoihin ja kevyisiin kuorma-autoihin. Aloitusvaiheeseen verrattuna kapasiteetti on kasvanut jo 3,5-kertaiseksi tuotantolaadun pysyessä yhä erinomaisena, minkä osoittavat alkuperäisvarusteiden toimitukset useille suosituille automerkeille, kuten Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda ja VW.

Viimeisten 10 vuoden aikana yritys on vahvistanut asemaansa myös keskikokoisten ja suurten kuorma-autojen ja bussien renkaiden segmentillä Euroopassa. Mercedes-Benz valitsi Hankookin alkuperäisrenkaiden toimittajaksi vuonna 2014, jonka jälkeen MAN 2015 ja Scania. Vuodesta 2013 alkaen yritys on toimittanut renkaita myös Euroopan suurimmalle perävaunujen valmistajalle Schmitz Cargobullille. Tällä hetkellä Hankook Tire toimittaa kuorma-autojen renkaita Euroopan markkinoille pääosin eräästä Korean tehtaastaan. Kun näiden renkaiden kysynnän havaittiin vuosien mittaan kasvavan merkittävästi ja vakaasti, päätettiin perustaa Euroopassa toimiva kuorma-autojen ja bussien renkaiden tuotantolaitos yrityksen Unkarin tehtaaseen. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2018, ja uuden yksikön odotetaan aloittavan tuotantonsa kesäkuussa 2020.

“Monien johtavien autonvalmistajien strategisena kumppanina Hankook Tirestä on tullut maailmanlaajuisesti tunnettu ensiluokkaisesta teknologiastaan ja korkealaatuisista renkaistaan henkilöautojen ja SUV-autojen segmentillä, ja jo useiden vuosien ajan myös kuorma-autojen ja bussien segmentillä”, kertoi Han-Jun Kim, Hankook Tire Europen toimitusjohtaja. “Kuorma-autojen ja bussien renkaidemme kysyntä on kasvanut Euroopan markkinoilla jyrkästi, ja toivomme, että voimme pikaisesti vastata kysyntään Unkarin tehtaamme uuden tuotantoyksikön avulla.”

 

Lue seuraavaksi