Uutiset

Autot

Gasum tuo polttoainemarkkinoille uudenlaisen hinnoittelumallin

Suomalainen energiayhtiö Gasum tuo markkinoille täysin uuden tavan hinnoitella polttoainetta. Kaasuautoiluun alkuvuodesta 2017 siirtyvät uudet yksityisautoilijat voivat tankata jatkossa rajattomasti maakaasua 69 euron tai biokaasua 89 euron kiinteällä kuukausihinnalla. Kuukausiperusteinen hintamalli helpottaa vuotuisten polttoainekustannuksien arvioimista ja kannustaa yksityisautoilijoita siirtymään vähäpäästöiseen autoiluun.

Kiinteähinta-kampanja alkaa 16.1., ja uudet kaasuautoasiakkaat voivat hyödyntää tarjousta maaliskuun 2017 loppuun asti. Kampanjaan osallistuvat asiakkaat voivat tankata kiinteällä kuukausihinnalla kaikkiaan puolentoista vuoden ajan. Uusi kiinteä kuukausiperusteinen hinnoittelumalli tulee perinteisen kaasun tankkausmäärään pohjautuvan hinnoittelun rinnalle. Kiinteähinta-tarjous edellyttää Gasum GasCardin hankintaa, ja tankkaaminen onnistuu GasCardilla kaikissa Gasumin tankkauspisteissä.

Hintaedun piiriin kuuluvat kaikki autoliikkeiden myymät, yksityishenkilöiden ostamat (uudet tai käytetyt) sekä maahantuomat käytetyt kaasuautot. Kampanjan kuukausihinnat maa- ja biokaasulle ovat voimassa puolitoista vuotta sopimuksen tekemisestä. Sopimuskauden jälkeen kaasua voi tankata normaaliin hintaan.

”Gasum haluaa palvella asiakkaitaan uudella tavalla ja tuoda saataville markkinoilta vielä puuttuvan, vaivattoman polttoaineen hinnoittelumallin, jonka avulla on jo etukäteen mahdollista arvioida vuosittaiset polttoainekustannukset.”, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Kaasuautoilu on edullista ja ympäristöystävällistä

Kaasu on edullinen polttoaine suhteessa muihin polttoaineisiin. Jos keskikokoista autoa tankkaa 10 eurolla, pääsee bensiinillä 135 kilometriä ja dieselillä 184 kilometriä, kun taas biokaasulla pääsee 202 kilometriä ja maakaasulla jopa 241 kilometriä.*

Biokaasu on täysin kotimaista, biohajoavista raaka-aineista tuotettua päästötöntä polttoainetta. Sille on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki. Maakaasu puolestaan on puhtain fossiilinen polttoaine, ja sen päästöt ovat 20 % pienemmät kuin bensiinillä. Yhdellä kaasutankillisella ajaa noin 400 kilometriä ja kaikissa kaasuautoissa on myös bensiinitankki, jolloin auton käyttösäde kasvaa jopa 1 300 kilometriin.

Gasum laajentaa kaasutankkausasemaverkostoaan tulevaisuudessa vahvasti. Uusia tankkausasemia tullaan avaamaan vuoden 2017 aikana Hämeenlinnaan, Poriin, Jyväskylään ja Vantaan Petikkoon. Suunnitteilla on myös useita muita kohteita ja yhtiö tulee rakentamaan 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on 28 tankkausasemaa.

Kiinteähinta-kampanjan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.gasum.com/kiinteahinta.

Lue seuraavaksi