Uutiset

Autot

Ford Transit on maailman myydyin pakettiautobrändi

Yritykset ja ammattiautoilijat eri puolilla maailmaa siirtyvät käyttämään Fordin pakettiautoja, minkä seurauksena Ford Transit -autoperheestä on tullut myydyin tavarankuljetukseen tarkoitettu pakettiautomallisto koko maailman mittakaavassa.

Ford Transit oli myydyin pakettiautojen tuoteperhe* vuonna 2015, kun niitä rekisteröitiin lähes 400 000. Tiedot perustuvat IHS Markitin uusien autojen rekisteröintitietoihin kalenterivuodelta 2015.

“Samaan aikaan, kun muut autonvalmistajat tekevät vain alueellisia mallistoja, Ford on kehittänyt globaalin pakettiautoarkkitehtuurin, joka voidaan räätälöidä alueellisiin tarpeisiin”, kertoo Raj Nair (Ford executive vice president, Global Product Development, and chief technical officer).

Transitilla on Euroopassa 50 vuoden historia, ja se on ollut segmenttinsä myydyin pakettiauto Isossa-Britanniassa vuodesta 1984 lähtien. Myös tämä käy ilmi IHS Markitin rekisteröintitilastoista. Viimeisen 25 kuukauden aikana Fordin markkinaosuus hyötyajoneuvoissa on kasvanut Euroopassa 10,8 prosentista 12,9 prosenttiin.

Ford onkin nyt ensimmäistä kertaa 18 vuoteen myydyin pakettiautomerkki Euroopassa IHS Markitin rekisteröintitilastojen mukaan. Siitä on kiittäminen uutta ja laajentunutta Transit-mallistoa, johon kuuluvat Transit, Transit Custom, Transit Connect ja Transit Courier.

Transit Customien myynti Euroopassa kasvoi 23 prosenttia 89 800 autoon tämän vuoden tammi-syyskuussa verrattuna edellisvuoden kolmeen ensimmäiseen kvartaaliin. Transitien myynti on kasvanut samaan aikaan 17 prosenttia 64 800 autoon.**

“Tämän vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana Ford on myynyt yli 247 000 hyötyajoneuvoa, mikä on 18,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Transit-mallit ovat menestyksemme kulmakivi”, kertoo Hans Schep (general manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe). “Transitissa ja Transit Customissa on täysin uuden sukupolven tehokkaat Ford EcoBlue -dieselmoottorit, mikä vuoksi niiden kuormankantokyky on entistä parempi ja alhaisempi polttoaineen kulutus laskee käyttökustannuksia.”

Transitin menestys on auttanut Fordia nousemaan parhaiten myydyksi hyötyajoneuvoksi myös Yhdysvalloissa, jossa sen markkinaosuus täysikokoisissa pakettiautoissa on syyskuun jälkeen 40 prosenttia (36 prosenttia vuonna 2015). Transitien vahva kysyntä onkin viemässä Fordin parhaaseen myyntiin sitten vuoden 1978. Alan tilastojen mukaan Transitit käyvät kaupaksi paremmin kuin markkinoiden myydyin tila-auto. Pakettiautojen myynnin odotetaan kasvavan Yhdysvalloissa ja Meksikossa 10 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Transit on myydyin merkki pikkubussien ja pakettiautojen segmentissä Kiinassa. China Insurance Information Technology Companyn tilastojen mukaan siitä on tulossa tämän vuoden myydyin malli.

Fordilla on vahvat perinteet hyötyajoneuvoissa

Fordin hyötyajoneuvojen ensiaskeleet nähtiin 8.9.1965, kun ensimmäinen Transit valmistui Langelyssä, Englannissa. Transitista tuli suosikki Euroopassa, ja merkki täytti hiljattain 50 vuotta.

Ford laajentaa Transit-mallistoaan Kiinassa osana elokuussa 1995 alkanutta yhteistyötään Jiangling Motors Corporationin kanssa. Ensimmäinen Ford Transit valmistui Kiinassa joulukuussa 1997. Täysin uuden Transit Kombin tuotanto käynnistyi syyskuussa.

Transiteja ja Transit Customeja on valmistettu yli 8 miljoonaa kappaletta. Mallisto on kasvanut 50 vuoden takaisesta yhdestä mallista kokonaiseksi hyötyajoneuvojen perheeksi. Jos kaikki valmistetut Transitit laitettaisiin peräkkäin, ne yltäisivät maailman ympäri. Fordin myynti- ja tuotantotietojen mukaan Transiteja ostetaan keskimäärin joka 180:s sekunti.

Ford EcoBlue -dieselmoottorin ensiesiintyminen Transitissa

Aiemmin tänä vuonna Ford esitteli uuden Transitin ja Transit Customin, joissa on Ford EcoBlue -dieselmoottori. se on 13 prosenttia taloudellisempi ja sen vääntö alemmilla kierroksilla on 20 prosenttia parempi kuin edeltävässä moottorissa.

Molemmissa malleissa on uusia kuljettajaa avustavia teknologioita:

  • Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella ensimmäisenä segmentissään. Avustin auttaa lieventämään törmäyksiä ajoneuvojen ja jalankulkijoiden kanssa tai välttämään onnettomuuden kokonaan.
  • Paranneltu ESC-ajonvakautusjärjestelmä (Electronic Stability Control), jonka toiminnot vakauttavat ajoneuvoa äärimmäisissä olosuhteissa. Mukana on sivutuulen vakautus (Side Wind Stabilisation) – uusi järjestelmä, joka käyttää jarruja auton toisella puolella vähentämään yhtäkkisen sivutuulenpuuskan vaikutusta.

Transitiin ja Transit Customiin saa nyt myös uuden kuusivaihteisen automaattivaihteiston. Transitiin on saatavana myös edelleen kehitetty AWD-neliveto ja SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä.

Lue seuraavaksi