Uutiset

Autot

EasyPark Group ostaa saksalaisen Mobile Cityn

Suomalaiset autoilijat voivat jatkossa parkkeerata EasyParkilla Pohjoismaiden lisäksi Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa

EasyPark                                                      15.08.2016

Mobile Cityn osto vahvistaa EasyParkin Euroopan markkinajohtajan asemaa. Kaupan myötä EasyPark Group laajenee Saksassa 41 kaupunkiin kattaen jatkossa yhteensä 70 kaupunkia. Itävallassa yrityskauppa parantaa markkinanäkyvyyttä. EasyParkin Euroopan yhdeksännellä markkina-alueella Ranskassa toiminta alkaa seitsemässä kaupungissa. Kaupan toteuduttua EasyParkin palvelut kattavat lähes 500 kaupunkia ja 100 kaupallista pysäköintioperaattoria.

Mobile City on innovatiivinen talousteknologiaan keskittynyt yritys. Yhtiön ydintoimintaa ovat automatisoidut maksujen käsittelyt ja liikennealan teknisten ratkaisujen kehittäminen Saksassa, Itävallassa ja Ranskassa. Mobile Cityn jo olemassa olevat palvelut yhdistetään EasyPark-palveluun, joka on saanut alan keskitasoon verrattuna kolme kertaa korkeamman* tuloksen asiakastyytyväisyyttä mittaavan Bright Navigatorin katsauksessa. Sovellusalustojen yhdistäminen aloitetaan vielä tämän vuoden aikana.

– EasyParkin toiminta-alue ja käyttäjäkanta laajenee entisestään. Palvelemme kaupunkeja, pysäköintioperaattoreita ja autoilijoita täysin digitalisoiduilla pysäköintipalveluilla, jotka käsittävät enemmän kuin pelkästään maksamisen. Nyt pystymme entistä tehokkaammin viemään eteenpäin strategista yhteistyötä globaalien pysäköinnin, teknologian ja autoteollisuuden toimijoiden kanssa, kertoo EasyPark Groupin toimitusjohtaja Johan Birgersson.

– Pysäköintiin kolikoita tai luottokorttia ei tarvitse käyttää ulkomaillakaan. Olkoon kyseessä loma- tai työmatka, oma tai vuokra-auto, suomalainen autoilija voi hoitaa pysäköintimaksun jo käytössä olevalla sovelluksellamme. Pohjoismaiden lisäksi parkkipaikasta voi nyt maksaa omalla, tutulla mobiilimaksulla Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Ranskassa ja Saksassa, EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson kertoo.

– Melkoisen pitkä matka on tultu siitä, kun Suomen EasyPark aloitti 90-luvulla yhtenä Soneran yksikkönä. Silloin heräiltiin mobiilimaksamisen tulevaisuuteen. Tänään tämä on jo arkipäivää, vuonna 2015 EasyParkilla pysäköitiin Suomessa yli 4 miljoonaa kertaa, Anderson jatkaa.

Tavoitteena nopein reitti ja helpoin maksutapa

EasyParkin Parking Excellence -vision tavoitteena on luoda asumiskelpoisempia kaupunkeja. Tulevaisuudessa autoilijat löytävät vapaan parkkipaikan helpommin ja maksavat pysäköinnistä joustavammin. Lisäämällä parkkialueiden ja pysäköintitalojen tehokkaampaa käyttöä, säästävät aikaa ja kaupungit pystyvät vähentämään ruuhkia.
Parking Excellence -vision toteuttaminen merkitsee huomattavaa digitaalista muutosta pysäköinnin ekosysteemissä, joka jo nyt kypsyttää ja vakauttaa toimialaamme. Jotta visio tulee todeksi, se vaatii myös kriittistä massaa niin volyymeissä, teknologiassa kuin huippuosaajissa. Mobile Cityn kaupan myötä meillä on sekä laajempi palvelupeitto että vahvempi teknologia. Nämä asettavat meidät parempaan asemaan saavuttaaksemme win-win-win-tilanteen autoilijoille, kaupungeille ja toimijoille, Birgersson kertoo.

Mobile City on EasyParkin toinen yrityskauppa vuonna 2016. Aiemmin tänä vuonna pysäköintiteknologian startup-yritys Parko tuli osaksi EasyPark-perhettä. Parkon kehittämät algoritmit tarjoavat korttelikohtaisen pysäköintisaatavuustiedon erittäin tarkasti. Tämä auttaa kuljettajaa löytämään nopeimman reitin parkkipaikalle. Uusi teknologia yhdessä Mobile Cityn mukanaan tuoman laajemman palvelupeiton kanssa vahvistaa EasyParkin positiota Euroopan markkinoilla kaupunkien johtavana älykkään pysäköinnin kumppanina. Kaikki hyötyvät, kun ihmiset käyttävät vähemmän aikaa vapaan pysäköintipaikan etsimiseen ja saavat enemmän aikaa tuottavaan tekemiseen ja/tai vapaa-aikaan. Samalla kaupungit ovat helppokulkuisempia ja parempia paikkoja asua.

Lue seuraavaksi