Uutiset

Autot

Citeat aloittivat aherruksen

Nobina Finland Oy päätyi HSL:n pisteytyksen perusteella tilaamaan voittamamaansa liikenteeseen kaikkiaan 81 uutta tai käytettyä linja-autoa, joista 56 oli kaksiakselisia VDL Citea LLE –lähiliikenneautoja.

”Autoille on lyöty varsin kovat odotukset niin polttoainetalouden kuin matkustusmukavuudenkin osalta”, valottaa Nobinan tekninen johtaja Juha Ketola, jonka mukaan tehdyssä kalustovalinnassa merkityksellisiksi seikoiksi nousivat keveyden mukanaan tuoman polttoainetalouden ja hinnan summa.

Kevytrakenteisen Citea LLE –bussin suurin sallittu kokonaismassa on perinteisen 18 tonnin sijaan reilut 14 tonnia, minkä johdosta autossa voidaan käyttää totuttua keveämpiä rakenteita. Keveyden ansiosta autossa on myös totuttua pienempi moottori – Cumminsin valmistama 6,7 -litran voimanlähde, joka vie matkustajia eteenpäin 225 hevosvoiman tehon turvin.

Elokuun alkuun ajoittunut linja-autojen luovutustilaisuus jäänee suomalaiseen linja-autohistoriaan hetkenä, jolloin asiakkaalle luovutettiin kerralla kaikkien aikojen suurin, samasta automallista koostuva bussijoukko.

Lisää on tulossa

”Tämä oli samalla VDL:n historian suurin Skandinaviaan tehty linja-autoluovutus”, muistuttaa VDL:n myyntijohtaja Marcel Jacobs, jonka mukaan kulunut vuosi on ollut VDL:n osalta erittäin menestyksellinen juuri Skandinaviassa. Loppuvuoden aikana Suomeen tullaan toimittamaan vielä kuutisenkymmentä autoa ja Tukholman alueelle vajaat 80 autoa.

”Kuluvan vuoden aikana tehdyt sopimukset vaativat aikaisempaa enemmän myös jälkimarkkinaorganisaatioltamme, jota on rakennettu ja vahvistettu määrätietoisella tavalla koko vuoden ajan”, kertoo VDL:n Suomen toiminnoista vastaava Timo Vainio.

Jälkimarkkinoista, eli varaosa- ja korjaamotoiminnoista vastaa Aku Tuokila, joka on aloittanut VDL-uransa rakentamalla Vantaalle täyden palvelun bussien huolto- ja korjauskeskuksen. Tuokilan lisäksi Vantaan Hakkilassa sijaitsevalla uudessa toimipisteessä työskentelee kolme asentajaa, jotka yhdessä Nobinan asentajien kanssa ovat saaneet kattavaa VDL-koulutusta tehtaalla Hollannissa.

Huomioi käyttäjän ja kuljettajan

”Autoissa käytettävä tekniikka on hyvin tuttua, sillä Citeassa on Cumminsin moottori, Voithin vaihteisto, Teknowaren valaisimet ja Mobitecin linjakilvet”, linjaa Tuokila Citean teknisiä ominaisuuksia. Hollannissa valmistetussa bussissa on hyödynnetty suomalaisten valaisinten ohella myös suomalaista terästä sekä ikkunoita.

Kuljettajien ohella myös matkustajat ovat odottaneet uusia linja-autoja innokkaasti, sillä uuden kaluston myötä matkustusmukavuus kohoaa aikaisemmasta muun muassa ilmastoinnin ja matalalattiarakenteen ansiosta.

”Citean lattiarakenne on keskiovelle saakka matala ja täysin sileä, mikä helpottaa niin matkustajien liikkumista kuin varikolla tehtävää puhtaanapitoakin”, viittaa Vainio rakenteeseen, jossa ei käytetä lainkaan lattiatasoa nostavia podestereita.

Vainion mukaan tehtaalla on huomioitu myös suomalaisten asiakkaiden ja paikallisen lainsäädännön asettamat vaatimukset autojen varustelulle. Näistä esimerkkeinä Vainio mainitsee muun muassa kuljettajaa suojaavan turvaohjaamon ja tallentavan turvakameran, 1+2+0-ovirakenteen sekä matkustamon tukitangot pehmusteineen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi