Uutiset

Autot

Bussikauppa.fi vahvistaa asemaansa

Turussa toimiva, Jari Mäen luotsaama Bussikauppa.fi on saanut Suomessa vankan jalansijan Altas-Auton valmistamilla pikkubusseilla. Turistiluokan autoista alkanut toiminta on nyttemmin laajentunut myös matalalattia-autoihin, joilla tuntuu olevan vahvaa kysyntää niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Mäen mukaan ensimmäiset matalalattia-autot ovat olleet liikenteessä pääkaupunkiseudulla jo lähes vuoden ajan kokemusten ollessa hyvin myönteisiä. Nyt Jari Mäki kertoo toimittavansa kilpailutettuun Föli-liikenteeseen Turun seudulle kaikkiaan kymmenen Altas-Auton valmistamaa pikkubussia.

Kilpailutuksen kautta liikennöitsijöiksi valittiin Grandellin liikenne Oy, Vesman liikenne Oy ja TLO, jonka liikennöinnistä vastaavat Linjaliikenne Nyholm, Jalobus, ja Turun Citybus. Mercedes-Benz Sprinterin pohjalta rakennettavat autot maalataan Turun kaupungin tilaajavärityksen mukaisiksi.

TLO:n liikennejohtaja Hannu Lehmus kertoo autojen hankinnan lähtökohtana olleen tilaajavaatimusten huomiointi yhdessä toimitusajan kanssa.

”Hankinnassa huomioitiin myös hinta, joskaan se ei ollut määräävänä tekijänä. Aikataulu tämän hankinnan yhteydessä oli verrattain kireä, jolloin toimitusvarmuuden merkitys korostuu. Ensimmäiset autot on määrä asettaa liikenteeseen vuodenvaihteessa, loput helmikuun alussa”, kertoo liikennejohtaja Kaarinan ja Naantalin palveluliikenteeseen asetettavien autojen hankinnasta.

Bussikauppa.fi on toimittanut ensimmäisen Euro 6 -päästönormin mukaisen, Iveco Dailyyn pohjautuvan bussin Tilausajo Kontula Oy:lle Raumalle.  Perheyhtiö Kontula halusi laajentaa toimintaansa Sprinter-kokoluokasta yhtä isompaan ja päätyi valinnassaan slovakialaisen Roseron valmistamaan bussiin.

Jari Mäen mukaan Rosero tulee olemaan vahvasti näkyvillä ensi vuoden alan tapahtumissa myös Suomessa.

Jälkimarkkinoinnin ja elinkaaripalveluiden takaamiseksi on Bussikauppa.fi solminut yhteistyösopimuksen Antti Rinteen luotsaaman Suomen Korikorjaus Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan Suomen Korikorjaus Oy vastaa Bussikauppa.fi:n edustamien Altas-Auton ja Rosero -tuotteiden huolto- ja korjaustöistä koritöiden osalta.

”Suomen Korikorjaus Oy oli luonteva valinta koska yrityksellä ja sen osaajilla on erittäin vahva ja pitkäaikainen tausta linja-autoista ja niiden korjauksista”, toteaa Mäki.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi