Uutiset

Työkoneet

Witraktorilta varavoimaa Telialle

Caterpillar Inc. julkisti, että Pohjoismaiden ja Baltian alueen johtava televiestintäyritys Telia valitsi Cat-jälleenmyyjän Witraktorin 12 Cat®-dieselgeneraattorin toimittajaksi varavoimaa varten uuteen 34 340 neliömetrin, 24 Megawatin datakeskukseen Helsingissä. Witraktor suunnitteli, toimitti, asensi ja käyttöönotti kokonaisratkaisun, johon sisältyy kahdeksan Cat 3516B- ja neljä Cat 3516E-dieselgeneraattoria, jotka tuottavat varavoimaa palvelimille, tiedonsiirtoon, jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja muihin datakeskuksen kriittisiin toimintoihin. Witraktorin toimittama ratkaisu sisältää myös kiinteistön katolle asennetun varavoimakoneiden jäähdytysjärjestelmän, pakoputkiston äänenvaimentimineen sekä polttoainejärjestelmän osana ratkaisua, joka tarjoaa N+1 vikasietoisuuden.

”Witraktor ja Caterpillar ovat suunnitelleet ja toimittaneet edistyksellisen, koetelluilla komponenteilla varustetun varavoimaratkaisun, joka auttaa meitä optimoimaan liiketoimintakriittisen IT-infrastruktuurin suorituskyvyn, luotettavuuden ja tehokkuuden”, kertoo Eero Lindqvist, Telia Finlandin johtaja.

Cat 3516E.

Telian Helsingin datakeskus on Suomen suurin avoin datakeskus. Kesäkuussa 2018 avattu datakeskus tarjoaa huippuluokan järjestelmiä tietoturvan, varmistuksen ja tehon osalta. Datakeskuksessa on useita yhteyksiä Telian globaaliin verkkoon, jonka kautta kulkee lähes 40 prosenttia koko maailman Internet-liikenteestä joka päivä. Telian Helsingin datakeskus hyödyntää useaa kestävää kehitystä tukevaa järjestelmää. Datakeskuksen ensisijainen sähkö tuotetaan tuuli-, vesi- ja biomassaenergialla ja jätelämpö kierrätetään Espoon kaukolämpöjärjestelmään tuottaen lämmön jopa 25 000 kotitaloudelle.

Yhdysvaltain Green Building Council myönsi äskettäin Telian Helsingin datakeskukselle kultaisen tason LEED- energia- ja ympäristösertifikaatin. Datakeskukselle on myönnetty myös ISO-sertifikaatit erinomaisesta toiminnan luotettavuudesta, toiminnan laadusta, ympäristöhallinnasta sekä työterveydestä ja -turvallisuudesta. Datakeskukselle on myös myönnetty CEEDA-sertifikaatti (Certified Energy Efficient Data Center Award)

”Telia menestyy pioneerihengellä ja syvällä osaamisella kehittyneessä tiedonsiirrossa ja datan hallintateknogiassa”, kertoo Joel Feucht, Caterpillarin Large Electric Power -liiketoiminnan johtaja. ”Witraktor ja Caterpillar ovat erinomaisessa asemassa luotettavien sähkönvarmennusratkaisujen tuottamiseen kattavalla datakeskusten kokemuksella sekä nopealla paikallisella tuella, auttaen näin Teliaa täyttämään asiakkaidensa korkeat vaatimukset.”

Caterpillar toimittaa innovatiivisia sähkönvarmennusjärjestelmiä, jotka on suunniteltu poikkeuksellisen kestäviksi, luotettaviksi ja asiakkaille lisäarvoa tuottaviksi. Yhtiö tarjoaa tuotteilleen maailmanlaajuisen tuen, varaosat ja huolto ovat globaalisti saatavilla valtuutetun Cat-huoltoverkoston kautta. Jälleenmyyjien huoltoteknikot ovat täysin koulutettuja huoltamaan Cat-laitteita.

Lue seuraavaksi