Uutiset

Kuljetuskalusto

Scott Phillips Hiabin johtoon

Scott Phillips, B.Sc. (Industrial Technology), MBA, s. 1966, on nimitetty Hiab-liiketoiminta-alueen johtoon 1.10.2018 alkaen. Hänestä tulee Cargotecin johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtaja Mika Vehviläiselle.
 
Scott Phillips siirtyy Cargoteciin General Electricistä, missä hän on toiminut kaivosliiketoiminta-alueen johtajana. Ennen GE:lle siirtymistään Phillips työskenteli 28 vuoden ajan useissa kansainvälisissä johtotehtävissä rakennus- ja kaivosteollisuudessa, muun muassa Sandvikissa ja Caterpillarilla.
 
”Toivotan Scottin lämpimästi tervetulleeksi Cargoteciin ja Hiabiin. Hän omaa vahvat näytöt kansainvälisen, miljardiluokan teknologialiiketoiminnan johtamisesta maantieteellisesti laajalla alueella. Odotan, että Scott yhdessä Hiabin johtoryhmän kanssa kehittää edelleen Hiabin liiketoimintaa, jotta kannattava­ kasvu jatkuu. Lisäksi hänen roolinsa on tukea tavoitettamme olla globaali markkinajohtaja sekä asiakkaidemme ensisijainen kumppani kuorman- ja lastinkäsittelyratkaisuissa”, sanoo Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.
 
”Odotan innokkaasti siirtymistäni Cargotecin palvelukseen ja koen etuoikeutena saada johtaa Hiabia. Hiabilla ei ole pelkästään kunnioitettava, lähes 75 vuoden historia, vaan  yhtiö on myös kuorman- ja lastinkäsittelyalan johtava toimija. Tavoitteenani on jatkaa Hiabin pioneerityötä teknologian ja palveluliiketoiminnan saralla sekä tukea asiakkaitamme tuotteiden koko elinkaaren ajan yhdessä yli 3500:n työlleen omistautuneen työntekijämme kanssa”, toteaa Scott Phillips.
 
Hiabin nykyinen johtaja, Roland Sundén, siirtyy 1.10.2018 alkaen konsernin kehittämistehtäviin Cargotecissa. Hän raportoi edelleen toimitusjohtaja Mika Vehviläiselle ja jatkaa Cargotecin johtoryhmän jäsenenä. ”Haluan kiittää Rolandia Hiabin liiketoiminnan vakuuttavasta suunnanmuutoksesta ja kasvusta, jotka hän yhdessä tiiminsä kanssa on saavuttanut vuoden 2014 jälkeen. Olen kiitollinen siitä, että hän on luvannut tukea meitä Cargotecissa vielä jonkin aikaa ennen jäämistään eläkkeelle. Monet mittavat projektimme tulevat hyötymään Rolandin strategisesta osaamisesta, johtamistaidoista sekä kyvystä toteuttaa menestyksekkäästi liiketoiminnan suunnanmuutosta”, kuvaa Mika Vehviläinen.
 
”Aloittaessani Hiabissa toukokuussa 2014 tehtävänäni oli kääntää yhtiön ja markkinoiden potentiaali kannattavaksi liiketoiminnaksi. Olen ylpeä, että yhdessä Hiabin johtoryhmän ja sitoutuneen, maailmanlaajuisen henkilöstömme kanssa olemme saaneet aikaan valtaisan muutoksen ja päässeet kannattavan kasvun uralle. Neljän intensiivisen ja äärimmäisen palkitsevan vuoden jälkeen odotan innolla uutta ja mielenkiintoista haastetta Cargotecissa. Olen varma, että Scott yhdessä johtoryhmänsä kanssa luotsaa Hiabin seuraavaan kasvuvaiheeseen, jolloin Hiab tulee olemaan alan kiistaton markkinajohtaja sekä ykkösvaihtoehto asiakkaillemme”, toteaa Roland Sundén.

Lue seuraavaksi