Uutiset

Kuljetuskalusto

SATL ja Diagno yhteistyöhön autoalan koulutuksista

Suomen Autoteknillinen Liitto ry SATL ja sen kokonaan omistama Autoalan Koulutuskeskus Oy ovat sopineet Diagno Finland Oy:n kanssa laajasta ja pitkäkestoisesta koulutusyhteistyöstä. Voimavarat yhdistämällä saadaan paremmin kehitettyä tarjontaa markkinoille sekä SATL:n jäseniä että Diagnon asiakkaita hyödyttävällä tavalla.

SATL ry / Autoalan Koulutuskeskus Oy ja Diagno Finland Oy ovat sopineet koulutusyhteistyöstä. Kuvassa vasemmalta Hannu Palmu, Autoalan Koulutuskeskus Oy, Pasi Perhoniemi, SATL ry ja Juha Seppälä, Diagno Finland Oy.

SATL/Autoalan Koulutuskeskus on järjestänyt jo vuosikymmenien ajan alan ammattilaisille suunnattuja avoimia autoalan koulutuksia. Pääasiassa teknisiin aiheisiin ja säädösasioihin keskittyvät koulutukset ovat olleet yleensä päivän mittaisia. Näistä koulutuksista on muodostunut koulutusbrändejä, joilla on vakiintunut asiakaskuntansa SATL:n jäsenistössä ja muiden autoalan toimijoiden keskuudessa. Jatkossa nämä koulutukset ovat osa Diagnon toimintaa, yhteistyössä SATL:n kanssa.

Vuosittain toistettavia ja yhteistyösopimukseen sisältyviä koulutusbrändejä ovat mm: Ajoneuvolainsäädäntö, Raskaan kaluston säädökset ja tekniikka, Kuluttajalainsäädäntö, Autoelektroniikan päivä, Koritekniikan päivä, Uusinta moottoritekniikkaa ja Vaihtoehtoiset voimanlähteet. Yksittäisinä kursseina toteutetaan myös linja-autotekniikan ja työkoneiden tekniikan päiviä, poltto- ja voiteluaineiden ajankohtaispäiviä sekä muita ajankohtaisia teematilaisuuksia autoalan ammattilaisille suunnattuina.

”SATL:n toiminnan ytimessä on jäsenistönsä osaamisen kehittäminen. Yhteistyö Diagnon kanssa takaa paremmat resurssit koulutusten suunnitteluun ja toteutuksiin. Näin voidaan tarjota parempaa ja laajempaa palvelua jäsenistölle. Koulutusyhteistyö tukee myös SATL:n muita kehityshankkeita, kuten suunnitteilla olevaa verkkoportaalia sekä juuri käynnistynyttä ESR-hanketta autoalan osaamistarpeista”, toteaa Pasi Perhoniemi, SATL:n toiminnanjohtaja.

”Diagno panostaa koulutustarjontansa kehittämiseen ja koulutusyhteistyö sopii erittäin hyvin kasvavaan toimintaamme. Diagnolla on itsellään hyvät toteutusresurssit niin tilojen kuin kouluttajien puolesta. Kun tähän yhdistetään SATL:n kokemus ja kouluttajaverkosto, niin eri kohderyhmille voidaan tarjota entistäkin parempia koulutussisältöjä ajankohtaisiin tarpeisiin”, toteaa Juha Seppälä, Diagno Finland Oy:n toimitusjohtaja.

Yhteistyösopimukseen kuuluvia koulutuksia tarjotaan jatkossa sekä SATL:n/Autoalan Koulutuskeskuksen että Diagnon kautta. Liiton jäsenille ja Diagnon asiakkaille kursseista tiedotetaan tuttuun tapaan kurssien sisältöjen valmistuttua ja kursseille voi ilmoittautua yhtä helposti kuin aikaisemminkin.

Lue seuraavaksi