Uutiset

3.12.2019

Saris Magnum koneenkuljetusvaunumallisto kehittyy

Minikaivukoneet, pienkuormaajat sekä teloilla tai pyörillä kulkevat henkilönostimet kehittyvät. Ne tulevat entistä tehokkaimmiksi ja monipuolisimmaksi. Rakennetaan entistä tiheämpään ja kaupunkimaisemmin. Pieni kone mahtuu paljon ahtaampaan tilaan työskentelemään, ja lapiohommat jäävät entistä vähemmälle. Monesti kuitenkin ongelmaksi tulee koneen kuljetus työkohteeseen. Isolla kuorma-autolla koneen siirto on kallista eikä myöskään ekologista, kun mukana joutuu kuljettamaan tuhansia kiloja ylimääräistä rautaa.

Alle 3 000 kilogrammaa painavan koneen siirtoon 02-luokan perävaunu on erinomainen vaihtoehto. Markkinoille on tullut myös monta uutta hyvää vetoautoa, joissa on jopa 3 500 kilogrammaa vetopainoa. Minikaivukoneen tai pienen pyöräkuormaajan kuljettamiseen paras vaihtoehto on varsinaisesti työkoneiden kuljettamiseen suunniteltu erityinen koneenkuljetusvaunu.

Saris Magnum -koneenkuljetusvaunusarja on erinomainen ja moneen muuhunkin käyttöön sopiva 02-luokan perävaunu. Saris Magnum Maxx 350 konevaunulla kuljetat jopa 2 800 kilogrammaa painavan työkoneen. Saris Magnum on rakennettu itsekantavalla korirakenteella, kuten nykyään pakettiautotkin, jolloin myös laidat ovat osa kantavaa rakennetta. Tällä tekniikalla saadaan hyvä kantavuus ja matala 400 millimetrin korkeus maasta.

Saris Magnumin saa joko 3 000 kilogrammaa kantavilla teräsrampeilla, joissa on integroidut säädettävät tukijalat, tai koko vaunun levyisellä lastaussillalla. Suosittelemme kuitenkin versiota, jossa on 300 x 1 500 millimetrin kokoiset,  hyvin renkaan alla pitävällä verkkopinnalla varustetut kapeat teräsrampit. Perinteinen korkea teräsramppi (840×1500 mm) pystyssä takana on melkoinen tuulijarru pitkillä siirtomatkoilla. Tämä lisää normaalin pakettiauton kulutusta helposti viisi litraa sadalla kilometrillä, mikä vuositasolla on paljon ja lisää ympäristön kuormitusta.

Saris Magnumiin saa ramppien väliin pois nostettavan todella tukevan perälaudan. Etu- ja perälaudan päällä ramppien välissä voi kuljettaa yli 1 000 kilogrammaa painavan lautanipun tai kuuden metrin rumpuputkinipun. Kaksi erillistä ramppia eivät tarvitse kevennykseksi kaasujousia, jotka toimivat huonosti Suomen talvessa. Samoin kaivurin painopisteen saa paremmin kohdilleen, kun puomin voi jättää ramppien välistä perästä ulos. Ramppien välistä voit perästä nostaa vaunuun myös 1 000 millimetriä leveän kuormalavan.

Saris Magnum on myös turvallinen. Kun ajat työkoneen vain 400 millimetriä korkeaan vaunuun ja ajat ohi rampin, niin kone ei kaadu. Monessa koneenkuljetusvaunussa on esimerkiksi sidontalenkit yhdellä pultilla kiinni lokasuojissa. Jos jotain sattuu, niin sellainenhan tulee heti rakenteesta läpi. Magnumissa on vakiona 10 kappaletta TUV-hyväksyttyjä, 2 500 kilon kuorman kestäviä, valuteräksisiä ja rungon läpi kiinitettyjä sidontalenkkejä. Valmistajan mukaan lenkit ovat myös ergonomisesti hyvin muotoiltuja. Ne on helppo nostaa ylös sekä riittävän painavat, joten sidontaliinan koukku ei irtoa sitoessa vastapuolelta. Lisävarusteena saa sivuille turvalliset astinlaudat, jotka helpottavat vaunuun nousemista eikä tarvitse astua liukkaan lokasuojan päälle.

Hyvä lisävaruste on myös pohjan pinnoitus 3,5 millimetrin alumiiniturkkilevyllä. Kun tankkaat konetta tai rasvaat sitä, niin rasva ei imeydy pohjavaneriin. Alumiiniturkkilevy kestää myös paremmin lumiketjuja ja nastoja eikä ole liukas.

Saris Magnum -vaunut ovat tilattavissa myös kaikissa RAL-väreissä. Kaksivärisenä, lokasuojat ja kori erivärisinä tai yksivärisenä. Maalaus tehdään tehtaalla Hollannissa kuumasinkityksen päälle. Maalattu pinta on helpompi pitää puhtaana ja antaa viimeistellyn ulkonäön. Yrityksesi väreissä kulkeva kalusto huomataan.

Nyt uutuutena Saris Magnum- koneenkuljetusvaunut ovat saatavana myös umpikorilla. Kone pysyy suojassa suolavedeltä ja lialta. Seinät ovat 25 millimetrin paksuista uretaani-/lasikuitukerroslevyä, jolloin umpivaunu on myös lämpöeristetty.

Ilmanvaihdosta umpikorissa on huolehdittu 400 x 400 milliemtrin kokoisella, itsetuulettuvalla kattoluukulla ja 150 millimetrin korvausilmaventtiilillä. Kattoluukku tuo myös valoa sisälle. Sisävalaistuksena on kaksi kappaletta USB-ladattavia kirkkaita ledvaloja hämärä- ja liiketunnistimella. Magnum Maxx 350 -mallin sisämitat ovat 1 840 x 4060 millimetriä ja sisäkorkeudet valittavana välillä 1 700-3 000 millimetriä. Umpikorinen Magnum toimii hyvin myös koneen lämpimänä säilytystilana.

 

Lue myös: Kuluneet tuulilasinpyyhkimet on turvallisuusriski