Uutiset

Työkoneet

Romu Keinänen Oy laajensi Vantaalle

Vuodesta 2001 alkaen toiminut espoolainen perheyritys Romu Keinänen Oy, on aloittanut toiminnan nyt myös Vantaalla. Vantaan Kiilassa, Helsinki-Vantaa lentoaseman vieressä vastaanotetaan metallijätettä niin yrityksiltä kuin kotitalouksiltakin, aina pienistä kassillisista suuriin rekkakuormallisiin. Vantaan romupihalla tulee työskentelemään vakituisesti 12 työntekijää. Vantaan noin 1,7 ha suuruinen romupiha on yrityksen kolmesta romupihasta pinta-alaltaan suurin.

Kasvun paikka

Romumäärien kasvaessa on tarpeen laajentaa, sillä jokaisella romupihalla on vain tietty määrä toimintakapasiteettia. Vuonna 2016 metalliromua on mennyt yrityksen läpi noin 50.000 tonnia. Vuonna 2017 oli vastaava volyymi noin 80.000 tonnia. Vantaan toimipiste täydentää yrityksen Espoon Kauklahdessa ja Karjaalla toimivien kahden muun romupihan toimintaa. Vantaan Kiila sijaitsee myös logistisesti järkevässä paikassa palvellen helpommin esimerkiksi Itä-Uudenmaan asiakkaita.

Vuonna 2017 toteutuneen Herumet Oy:n yrityskaupan myötä, Romu Keinänen Oy:n osaamisrepertuaariin lisättiin myös polttoleikkaus ja muut erityispurkutyöt.

Suurien volyymien käsittelyssä käytetään parasta mahdollista teknologiaa

Kaikilla toimipisteillä on käytössä Liebherr LH26 ja Liebherr LH40 materiaalikoneita. Kyseiset laitteet edustavat lajinsa parhaimmistoa niin päästöjen, kuin melusaasteenkin osalta. Jokaisella romupihalla on oma metallileikkurinsa. Karjaan toimipisteellä on näistä massiivisin, 1000T Metso Lindemann Etacut leikkuri, joka pystyy leikkaamaan noin 50 tonnia metallia tunnissa. Vantaan toimipisteen metallileikkuri on Hidromec 800, jonka leikkausteho on noin 20 tonnia tunnissa.

Nuppiautoja ja kuorma-autoja on päivitetty koko ajan uudempiin. Lähes kaikki autot ovatkin jo Euro 6-luokan autoja. Kaikki autot ovat yrityksen omia, sillä myös kuljetuspuolella pyritään käyttämään vain omaa kalustoa ja henkilökuntaa.

Ympäristön ajattelu kuuluu nykyaikaan ja siihen kannattaa panostaa

Paitsi että metallin kierrätys on bisnestä, on se myös ekoteko. Jokainen kierrätetty metallipala pystytään hyödyntämään teollisuudessa uuden materiaalin valmistukseen.

Romu Keinänen Oy:n toimipisteillä on kaikilla myös ympäristöluvat, ja jokainen romupiha on asianmukaisesti asfaltoitu. Laitteiden ja koneiden hankinnan yhteydessä kiinnitetään aina huomiota niiden ympäristöystävällisyyteen. Vähäpäästöisistä ja tehokkaista laitteista hyötyy niin luonto kuin yrityskin.

Lue seuraavaksi