Uutiset

Kuljetuskalusto

Maailman nopein kuorma-auto Volvo Trucksin messuosastolla Härmässä

Volvo Trucksin messuosastolla Power Truck Show’ssa on tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus nähdä maailman nopein kuorma-auto, Volvo Trucksin The Iron Knight, ja tavata sen kuljettaja Boije Ovebrink. Ennätysautossa on sama I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto kuin sarjavalmisteisissa Volvo FH -kuorma-autoissa. Messuosastolla on nähtävänä myös Älykäs kuljetus -testijaksolla kiertänyt Volvo FH Polttoaine ja Suorituskyky -vetoauto, jonka tehokkuuden, taloudellisuuden ja tuottavuuden kuljetusliikkeet ovat saaneet kokea käytännön työtehtävissä.

Power Truck Show, PowerParkissa Härmässä järjestetään 11.–12. elokuuta. Volvo Trucksin messuosasto U131-132 sijaitsee tutulla paikalla heti pääsisäänkäynnin vieressä. The Iron Knightin lisäksi osastolla voi tavata Volvon asiantuntijoita ja muun muassa tutustua asiakasautoihin, kuten HCT-yhdistelmän rekkaveturiin ja I-Shift-ryömintävaihteilla varustettuun puuautoon.

”Osastollamme on erinomainen kattaus tekniikkaa ja tietoa sekä viihdettä niin kuljettajille, kuljetusyrittäjälle kuin perheen pienimmälle Volvo fanillekin. Olemme tuoneet Suomeen maailman nopeimman kuorma-auton ja sen kuljettajan. Volvo Trucksin erikoisvalmisteisessa The Iron Knightissä on samaa teknologiaa kuin perustuotteessamme”, sanoo Volvo Finland Ab:n myyntijohtaja Arto Taipola.

Volvon Trucksin messuosaston monipuolisen tarjonnan keskipisteenä on Volvo Trucksin The Iron Knight, joka on maailman nopein kuorma-auto. Tavattavissa on myös ennätysauton kokenut kuljettaja Boije Ovebrink, jolla on yli 30 vuoden kokemus kilpa-ajamisesta henkilö- ja kuorma-autoilla. The Iron Knightilla on kaksi ME-tulosta. Se on maailman nopein kuorma-auto 500 ja 1 000 metrin matkalla seisovalla lähdöllä. The Iron Knightin huippunopeus on 276 km/h, ja moottorin teho on 2 400 hv. Ennätysauto on erikoisvalmisteinen lukuun ottamatta D13-moottoria ja sarjatuotantona valmistettua I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteistoa. Maailmanennätysauton vaihteisto on täysin sama kuin sarjavalmisteisissa Volvo FH -kuorma-autoissa, lukuun ottamatta vahvistettua kytkintä.

Messuosastolla nähdään myös keväällä Suomea kiertänyt Älykäs kuljetus -testijakson Volvo FH -vetoauto. Testijakson aikana kuljetusliikkeet saivat viikoksi käyttöönsä Volvo FH -kuorma-auton. Näin kuljettajat saivat kokea omissa kuljetustehtävissään, miten Volvo kuorma-autojen tekniset ominaisuudet yhdessä asiantuntevan koulutuksen ja ajotapojen seurannan kanssa mahdollistavat tehokkaan suorituskyvyn tinkimättä tippaakaan polttoainetaloudellisuudesta. Syksyllä testijakson tuloksista julkaistaan raportti, jonka messuvieraat voivat tilata itselleen osastolla tai www.volvotrucks.fi/alykaskuljetus.

Lue lisää Volvo Trucksin tapahtumatarjonnasta www.volvotrucks.fi/tapahtumat

Lähde:

Volvo Trucks lehdistötiedote

Lue seuraavaksi