Uutiset

Kuljetuskalusto

Jouni Siekkinen kiri Scanian kuljettajakilpailun voittoon

Scanian tämänkertaisen kuljettajakilpailun voittaja on jyväskyläläinen Jouni Siekkinen. Toiseksi sijoittui Harry Winqvist Helsingistä ja kolmanneksi Ville Pöllä Kannuksesta. Kaksipäiväinen kilpailu huipentui lauantaina 11. toukokuuta jännittävään finaaliin, jossa perjantain jälkeen kahdeksannella sijalla ollut Siekkinen voitti vastustajansa ja matkaa nyt Euroopan finaaliin, joka pidetään 24. ja 25. toukokuuta Södertäljessä, Ruotsissa.
Kaksitoista kuljettajaa oli selvittänyt tiensä teoriakokeen ja aluekilpailujen jälkeen Scanian kuljettajakilpailun finaaliin, joka järjestettiin Kuljetus-Logistiikka 2019 -messujen yhteydessä Helsingissä 10. ja 11 toukokuuta.

Scanian kuljettajakilpailun mitalikolmikko vasemmalta oikealle Harry Winqvist (3. sija), Jouni Siekkinen (voittaja) ja Ville Pöllä (3.sija).

Siekkinen nousi kahdeksannelta sijalta voittajaksi

Kuljettajakilpailun finaali alkoi perjantaina 10. toukokuuta. Ensimmäisenä päivänä kilpailtiin kolmessa eri ajotaitotehtävässä. Combossa testattiin kilpailijoiden peruutustaitoja, boardwalk -lankulleajossa tarkkuutta ja vesihaasteessa kuljettajan taitoa ajaa hallitusti ja tarkasti. Kilpailuajoneuvot olivat Scanian uuden sukupolven kaasumoottoreilla varustettuja R 410 -puoliperävaunuyhdistelmiä, polttoaineena biokaasu.

Perjantain jälkeen neljä kuljettajaa putosi jatkosta ja kahdeksan jatkoi voiton tavoittelua lauantaina kahdessa eri ajotaitotehtävässä. Päivän ensimmäisessä tehtävässä testattiin ajoneuvon käsittelytaitoa z:n muotoisella radalla. Tehtävän voitti vuoden 2015 Scanian Young European Truck Driver (YETD) -kilpailun voittaja Jukka Haanpää

Loppukilpailun viimeisessä tehtävässä kaikki kahdeksan kuljettajaa ajoivat ”Knock the King” -tehtävän erittäin kapealla ajoradalla. Tehtävässä kaadetaan puoliperävaunuyhdistelmän etu- ja takakulmilla punainen pylväs kahden sinisen pylvään välistä. Tehtävä ajettiin kuljettajien välisenä parikilpailuna, joissa kaksi kilpailijaa ajoi samanaikaisesti toisiaan vastaan. Kilpailuparit määräytyivät perjantain sijoituksen perusteella ja näin kahdeksannella sijalla ollut Jouni Siekkinen sai vastaansa kilpailua tässä vaiheessa johtaneen Jukka Haanpään. Jatkoon pääsyn ratkaisi kaksi voittoa. Siekkinen voitti suoraan kaksi erää ja kohtasi seuraavaksi salolaisen Arto Äikkään. Jännittävän 1-1-tilanteen jälkeen, Siekkinen ajoi kolmannessa erässä voittoon.

Voittokamppailussa Jouni Siekkinen kohtasi Harry Winqvistin. Jälleen nähtiin erittäin tiukka kilpailu. Ensimmäisen ajon voitti Winqvist, toisen Siekkinen, ja lopulta hän voitti myös kolmannen vain senttien erolla. Pronssikisassa Ville Pöllä vei voiton Arto Äikkäästä.

”En voinut kuvitellakaan, että lähden edustamaan Suomea Scanian kuljettajakilpailun Euroopan finaaliin. Tänään onnistuin hyvin ja voitto tuntuu mahtavalta”, kertoi Jouni Siekkinen voiton varmistuttua.

Erittäin korkeatasoisen ja jännittävän päivän päätteeksi Jouni Siekkinen siis nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle ja sai palkinnoksi Scania Finansin lahjoittaman 1000 euron lahjakortin, toiseksi ajanut Harry Winqvist sai Nokian Raskaat Renkaat Oy:n lahjoittaman henkilöauton rengaspaketin ja kolmanneksi sijoittunut Ville Pöllä Dimex Oy:n 400 euron arvoisen työvaatelahjakortin. Viking Line Cargo lahjoitti mitalikolmikolle matkalahjakortit.

Euroopan paras kuljettaja voittaa uuden Scania-kuorma-auton

Jouni Siekkinen kohtaa 30 Euroopan parasta kuljettajaa Scanian kuljettajakilpailun finaalissa 24. ja 25. toukokuuta Södertäljessä. Finaalin voittaja matkaa kotiin mukanaan upouusi 100 000 euron arvoinen Scania.