Uutiset

Työkoneet

Destia uudistaa Kansalaistorin ympäristöä Helsingissä

Destia urakoi Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorin ympäristöä. Kansalaistorin ympäristön uudistaminen liittyy tämän vuoden lopulla valmistuvan Helsingin keskustakirjasto Oodin käyttöönottoon. Töitä tehdään aivan pääkaupungin ytimessä, Musiikkitalon ja keskustakirjaston välisellä alueella.

Helsingin kaupungille toteutettavassa urakassa uudistetaan Töölönlahden eteläosa, Kansalaistori, Töölönlahdenkatu, Eero Erkon katu ja Makasiinipuisto. Kansalaistorin ympäristön pintarakenteet uudistetaan, rakennetaan graniittikiveyksiä ja uusitaan kunnallistekniikkaa. Alueelle tehdään massanvaihtoa, pilaantunut maa poistetaan ja tehdään uudet rakennekerrokset. Lisäksi Kansalaistorin alueen valaistusta uusitaan ja Makasiinipuistoon tulee uusi puistoalue.

Tavoitteena on kehittää Kansalaistorin aluetta monipuoliseksi kaupunkitilaksi, jossa voi järjestää yleisötapahtumia ja joka yhdistyy Helsingin keskuspuistoon.

”On hienoa päästä uudistamaan ja parantamaan yhtä Helsingin näkyvintä aluetta. Pääsemme kattavasti hyödyntämään monipuolista osaamistamme projektin toteutuksessa vaativassa kaupunkiympäristössä”, kertoo työpäällikkö Kimmo Perttu.

Töölönlahden eteläosan urakka alkaa toukokuussa ja jatkuu ensi vuoden kesäkuuhun asti.

Lue seuraavaksi