Uutiset

Työkoneet

Destia toteuttaa uuden voimalaitoksen perustukset Porissa

Pori Energia oy:n Aittaluodon uuden voimalaitoksen perustusten paalutusurakan toteuttaa vaativaan pohja- ja insinöörirakentamiseen erikoistunut Destia Engineering. Urakka alkoi heinäkuun puolivälissä ja valmistuu tämän vuoden lokakuussa.

Kyseessä on erittäin vaativa urakka, jossa on haastavat pohjaolosuhteet suurille paalukuormille. Alueelle asennetaan 200 kappaletta CFA-kaivinpaaluja ja 220 kappaletta TB300-paaluja. Paalutusalueella on pehmeää maakerrosta, joka ulottuu useiden kymmenien metrien syvyyteen.

Aittaluodon uuden laitoksen myötä voimalaitoksen hiilidioksidipäästöt laskevat yhteensä 88 000 tonnia vuodessa ja voimalaitos parantaa teollisuuden toimintaedellytyksiä alueella.

”Työskentelemme tässä erittäin kookkaan, mielenkiintoisen ja haastavan paalutusurakan parissa. Kohteen poikkeukselliset pohjaolosuhteet ja tiukat aikataulutavoitteet asettavat meille useita erityisvaatimuksia. Toteutammekin urakan kaivinpaalut Suomessa poikkeuksellisen harvoin käytetyllä Continuous Flight Auger (CFA) -paalutusmenetelmällä ja hyödynnämme urakassa omaa kalustoamme”, projektipäällikkö Matias Niemeläinen kertoo.

Lue seuraavaksi