Uutiset

Työkoneet

Delete purkaa Koverharin

Hangossa sijaitseva Koverharin terästehdas jäi tyhjilleen FNsteel Oy Ab:n ajauduttua konkurssiin vuonna 2012. Konkurssipesän aktiivisista toimista huolimatta ei jatkajaa tuotantolaitokselle löytynyt. Delete-konserniin kuuluva Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy on 1.8.2014 allekirjoitetulla sopimuksella ostanut tehtaan purettavaksi. Tarvittavat viranomaisluvat on saatu ja työt käynnistyvät alueen siivouksella syksyn 2014 aikana.

”On tärkeää, että pitkään tyhjillään ollut perinteikäs terästehdas saadaan purettua ammattitaitoisesti ja kestävän kehityksen ehdoilla. Tehdasalueella on valtavat määrät kierrätyskelpoista materiaalia, joka nyt käynnistyvän purkutyön myötä saadaan yhteiskunnan hyötykäyttöön. Purkutyöt kestävät arviolta pari vuotta ja alueella työskentelee tänä aikana 5-25 vaativien purkutöiden ammattilaista. Tavoitteenamme on hyödyntää mahdollisuuksien mukaan paikallisia yrityksiä alihankintatöissä”, toteaa Delete Kierrätys- ja Purkupalveluiden liiketoimintajohtaja Kimmo Palomäki.

Alueella sijaitsevista yli 30:sta rakennuksesta valtaosa on teräsrakenteisia. Rakennuksista suurin osa puretaan kierrätykseen. Betonirakenteet puretaan ja murskataan paikan päällä käytettäviksi. Myös koneet ja laitteet kierrätetään. Delete vastaa myöskin haitta-aineiden, kuten asbestin ja öljyjen asianmukaisesta purusta ja jatkokäsittelystä. Kymmeniä ja kymmeniä tuhansia tonneja purkujätettä kuljetetaan hankkeen aikana suoraan sataman kautta jatkokäyttöön.

Lue seuraavaksi