Uutiset

Työkoneet

Zeppelin lentää nyt Ruotsiin

Myös länsinaapurissa Caterpillarin myyntikuvioissa on tapahtunut muutos. Viime syksynähän oli jo tiedossa, että saksalainen mahtidiileri Zeppelin GmbH tulee ottamaan haltuunsa Ruotsin, Tanskan ja Grönlannin Caterpillar-liiketoiminnat. Tammikuun alussa tiedotettiin, että kauppakuviot on nyt saatu päätökseen ja aiempi diileri Pon Group siirtyy syrjään Ruotsissa. Se jatkaa edelleen Cat-maahantuojana Hollannissa ja Norjassa.

Zeppelin on yksi maailman suurimmista maarakennuskoneiden jälleenmyyjistä. Caterpillar-yhteistyö alkoi jo vuonna 1954. Yhtiö edustaa amerikkalaista konejättiä Saksassa, Itävallassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa, Venäjällä, Ukrainassa, Turkmenistanissa, Uzbekistanissa, Tadžikistanissa, Armeniassa ja Valkovenäjällä. Ja nyt on siis siirtynyt myös Pohjoismaiden valloitukseen.

Caterpillarin strategiana näyttää nyt olevan keskittyä suuriin jälleenmyyjäyksiköihin, joidan alaisuudessa on useampia maita. Tuore uutinenhan on myös sveitsiläisen Avescon aloittaminen Suomen Caterpillar-edustajana.

Ruotsissa Zeppelin työllistää muutosvaiheessa 440 ihmistä 14 eri paikkakunnalla. Uusi liiketoimintayksikkö on nimeltään Construction Machinery Norden (Baumaschinen Nordics) ja sen toimitusjohtaja on jo Ponin ajoilta tuttu Torbjörn Wilson.

Zeppelin toimii yli 220 toimipisteessä 38 maassa.

Uuden yksikön kivijalka muodostuu Caterpillar-rakennuskoneista, mutta sisältää myös Caterpillarin moottorit, generaattorit ja voimansiirtojärjestelmät sekä koko vuokrausliiketoiminnan. Myös kaivoskoneiden jakelu ja huolto on Zeppelin pohjoismaisen divisioonan vastuulla. Sitech kuuluu Ruotsissa ja Tanskassa niin ikään uuteen yhtiöön.

Zeppelin on kovassa kasvussa. Tärkeimpänä asiana on ensimmäiseksi kasvattaa markkinaosuutta Ruotsin ja Tanskan maarakennuskonemarkkinoilla. Varaosien ja huoltotoimintojen kehittäminen, vuokrausorganisaation laajentaminen ja käytetyn kaluston kaupan lisääminen ovat Zeppelinin mukaan keinoja oman markkinaosuuden vahvistamiseen.

”Pystymme nyt tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja asiakkaillemme myös Pohjois-Euroopassa”, sanoo Zeppelin GmbH: n hallituksen puheenjohtaja Peter Gerstmann.

Zeppelin toimii yli 220 toimipisteessä 38 maassa, ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli noin 2,9 miljardia euroa. Se työllistää noin 10 000 ihmistä.Lue seuraavaksi