Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – TaneRent Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


TaneRent Oy, toimitusjohtaja Mikko Heinola

1. Meiltä löytyy vuokralle kaivukoneet (1–28 t), pyöräkuormaajat (4–30 t), pienkuormaajat (2–3 t), pohjajyrät (13 t), traktorit (100–190 hv) sekä maantiivistäjät (100–450 kg). Monipuolinen lisälaitevalikoima sisältää iskuvasarat, materiaalikourat, pulveroijat, kauhat, trukkipiikit ym. Keväälle on tulossa uutta kalustoa pienkuormaajiin sekä tela- ja pyöräalustaisiin kaivukoneisiin.

2. Meillä kasvua tulee tasaisesti joka vuosi. Koneita tarvitaan nopeasti työmaille, joten vuokrakone on helppo ja joustava vaihtoehto sesonkiluonteisiin työkohteisiin. Jos työt yhtäkkiä loppuvat, koneen voi palauttaa eikä lisäkuluja asiakkaalle tule.

3. Suosituimpia ovat 4–15 tonnin painoiset pyöräkuormaajat sekä tela-alustaiset kaivukoneet 5–24 tonnin kokoluokissa.

4. Pääpaikkamme on Honkajoella, missä koneet myös pääsääntöisesti varustellaan ja huolletaan. Tampereella on myös toimipaikka. Pääkaupunkiseudulle on suunnitteilla uusi piste tämän vuoden aikana vastaamaan kasvavaan kysyntään.

5. Koneet toimitetaan pääsääntöisesti suoraan työmaalle, jossa konetta tarvitaan. Asiakas voi myös noutaa koneen toimipisteeltämme. Pyrimme hoitamaan vuokraustapahtuman puhelimessa, ettei turhaa läheistä kontaktia synny.

6. Syksyllä suosittuja ovat pyöräkuormaajat lumitöihin, ja kevään rakennusprojekteihin taas kaivukoneet ja pienkuormaajat.

7. Olemme perheyritys, joka pyrkii vastaamaan asiakkaiden konetarpeisiin monipuolisella kalustolla. Kalustoa uusitaan koko ajan. Uusia tuoteryhmiä hankitaan tarpeen mukaan vastaamaan asiakkaiden konetarpeita. Meiltä saat koneen päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi tai vaikka koko vuodeksi kilpailukykyiseen hintaan.


Lue seuraavaksi