Uutiset

Työkoneet

Volvo avustaa Kiinassa

Kiinalainen Sichuan Lomon Corporation tuottaa erilaisia mineraaleja vuodessa 35 miljoonaa tonnia. Yhtiö ilmoittaa olevansa maailman viidenneksi suurin fosfaatin ja Kiinan suurin titaanidioksidin tuottaja. Näistä eväistä siis syntyy massiivinen tuotanto, jota ruokitaan alkupäässä pääasiassa Volvoilla. Uusin ja tuorein kauppa on kahdeksan uuden kaivukoneen hankinta. Neljä EC360- ja niin ikään neljä EC460C –kaivukonetta nostavat kokonaismäärän jo 33:een Volvo-koneeseen.

Lounaisessa Kiinassa, lähellä Burman rajaa sijaitsevassa Panzhihuhan kaupungissa sijaitseva Lomonin kaivos on perustettu jo vuonna 1985. Sen tuotteita käytetään mm. teräksen ja useiden kulutustuotteiden kuten maalien, paperien ja muovin valmistamiseen. Yhtiöllä on 10 000 työntekijää ja viime tilikauden liikevaihto oli rapiat 200 miljoonaa Amerikan dollaria.

Viime akoina kaivosyhtiö ilmoittaa tehneensä runsaasti toimenpiteitä ns. vihreän ja vastuullisen kaivosteknologian takaamiseksi.

Volvoja siis on runsaasti käytössä ja yksi kaivukone kaivaa noin 3 500 kuutiometriä raakamalmia päivässä. Vanhimmassa Volvossa on jopa 18 000 tuntia mittarissa ja on edelleen aktiivityössä.

Olosuhteet ovat kovat. Kesällä on pölyistä, kuumaa ja kosteaa. Lämpötilat nousevat korkeimmillaan 40 asteeseen. Lomon käyttää Volvo-koneissaan vain alkuperäisiä varaosia ja se on lisännyt koneiden luotettavuutta niistä ajoista, kun varaosia hanittiin sieltä sun täältä.

Yritys kouluttaa kuljettajiaan säännöllisesti ja alueen Volvo edustaja Chengdu Engineering Machinery Co., Ltd. järjestääkin kuljettajille säännöllisesti koulutustilaisuuksia. Koulutuksen avulla tuottavuus on noussut ja koneiden käyttö on tullut taloudellisemmaksi pienentyneiden polttoainekulujenkin ansiosta.

Lue seuraavaksi