Uutiset

Työkoneet

Viisituhatta kiviautoa

Caterpillar ilmoittaa valmistaneensa jo 5 000 kappaletta Cat 793-kiviautoa Illinoisin tehtaallaan (Decatur) Amerikassa. Juhlakalu on jo viidennen sukupolven malli suositusta 250 tonnin kiviautosta, jonka vamistus alkoi vuonna 1991.

”Cat 793 on ollut tärkeä linkki Caterpillarin nousussa kaivoskoneiden johtavaksi valmistajaksi maailmassa. Kiitokset menevät tehtaan työntekijöille, auton suunnttelijoille sekä kaivosyhtiöille ja muilla käyttäjille kautta maapallon”, sanoi tehtaalla järjestetyssä juhlatilaisuudessa puhunut johtaja Jean Savage.

Kestävästä investoinnista kertoo se seikka, että ensimmäinen, 27 vuotta sitten valmistettu Cat 793 -kiviauto on edelleen tuottavassa työssä. Yksi vuonna 1992 valmistunut yksilö on amerikkalaisella kaivosyhtiöllä päivittäisessä käytössä ja sen mittarissa on 173 000 tuntia.

Uusinta mallia 793F käytetään nykyisin paljon myös miehittämättömänä automatisoiduissa kaivoksissa, osana Cat MineStar™ -järjestelmää. Näitä on eniten käytössä Länsi-Australiassa, mutta kysyntä kasvaa myös Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Automaatioärjestelmä nostaa valmistajan mukaan tuottavuutta helposti 20 prosenttia, lisää turvallisuutta ja vähentää kustannuksia. Tämä selittää niiden nopeasti kasvavaa suosiota. Noin neljä vuotta sitten ensiesittelynsä saaneet miehittämättömät Cat-kiviautot ovat siirtäneet Caterpillarin ilmoituksen yhteensä maailmalla jo noin 800 miljoonaa tonnia kiveä.

 

Lue seuraavaksi