Uutiset

Työkoneet

Terex Finlay 883 Spaleck koekierroksella

Kierrätystoiminta kasvattaa muuttuvassa maailmassa nopeasti merkitystään ja lakipykälien kiristyessä alalla vaaditaan yhä tehokkaampia ja tarkempia kierrätysmekanismeja. Raskaan kaluston jättiläinen, amerikkalainen Terex on aina kulkenut alan kehityksen kärjessä ja nyt Suomessa esiteltiin uusi Terex Finlay 883 Spaleck -seula.

Kouvolassa päämajaansa pitävä Kivisampo Oy on kivenmurskausalan erikoisyritys, jonka monipuoliseen toimintaan kuuluvat oleellisena myös Terex-seulojen sekä murskien myynti Suomessa. Yhteistyö Terexin kanssa on toiminut mainiosti, mistä osoituksena uutuusseula 883 Spaleck saatiin miltei ensimmäisenä Euroopassa koekäyttöön juuri Suomeen.

Kivisammon myyntipäällikkö Vesa Rosenberg oli tyytyväinen saadessaan esitellä uutuutta kotimaan alan huipuille ja Tampereella seula laitettiin vuorokausien kovaan koekäyttöön Delete Kierrätys- ja Purkupalvelu Oy:n toimipisteessä Ruskon kaupunginosassa. ”Valitsimme koekäyttöön tarkoituksella mahdollisimman haastavaa, sekalaisesta ja osin lämmenneestä aineksesta kasattua materiaalia ja testitulokset ovat olleet mainioita”, kertoo Delete Kierrätys- ja Purkupalvelujen aluepäällikkö Tommi Järvinen. ”Terex Spaleck on toiminut tehokkaasti tukkeumatta ja myös laitteen syötöstä huolehtinut kaivukonekuljettaja kertoo pysyvänsä helpostikin lämpimänä reippaan työtahdin ansiosta. Erityisesti kostean materiaalin käsittelyssä ero vanhaan seulaamme on kuin yöllä ja päivällä Spaleckin hyväksi”, kiittelee Järvinen. Ainoana lisätoiveena Järvisellä on magneetin asennus ja Rosenberg lupaa tämänkin ominaisuuden olevan toteutettavissa nopealla aikataululla.

Vesa Rosenberg kertoo uutuuskoneen tehokkuuden perustuvan nykyaikaisen seulakorin, voimakkaiden moottorien ja etenemiskykyisten telaketjujen yhteistoimintaan. Uusi seulakori on säädettävissä hyvin tarkoin asiakaskohtaisesti ja sen kaksitasoisessa seulastossa yhdistyvät ylätason 3D- ja alatason flip-flow-tekniikan parhaat puolet, joiden avulla aineksen lajittelu on erittäin tarkkaa ja nopeaa. ”Kolme kuljetinta jakaa aineksen yksityiskohtaisesti kasoihinsa ja erottelu toimii hienojakeesta aina karkeimpaan materiaaliin varmuudella. Terex Spaleck on saavuttanut aidoissa työtesteissämme Seinäjoella ja Espoossa loistavat tulokset ja varsinkin kierrätysmateriaalin kanssa saavutetut lukemat ovat olleet kunnioitusta herättäviä”, jatkaa Rosenberg.

Terex Spaleck on saanut käyttäjiltään runsaasti kiitosta myös selkeän säädettävyytensä ja loogisten käyttöjärjestelmien ansiosta. Massiivisen kokonaisuuden hallinta on hyvin helppoa ja aikaa ei haaskaannu seulan työvalmiuteen asentamisessa. Ammattilaiset ovat lisäksi kiinnittäneet huomiota Spaleckin helppoon ylläpitoon, sillä kaikki huoltokohteet ja kulutusosat ovat helposti saavutettavissa. Merkittävä ominaisuus on myös mahdollisuus nostaa seulakori erillisesti ylös, mikä helpottaa tasojen vaihtotyötä sekä puhdistamista.

Tampereella Deleten toimipisteessä Terex Spaleckin koekäyttöä seuraamassa olleet myyntipäällikkö Sakari Rantanen ja Vesa Rosenberg kertoivat, että murskaus-, seulonta- ja kierrätyspuolella ollaan lamalla pelottelusta huolimatta mainiossa vauhdissa. Kauppa käy sekä uusissa että käytetyissä ja varsinkin yrityksen itävienti IVY-valtioihin on sujunut reippaasti. Kivisammolle merkittävät vuokraus- sekä huoltotoiminnot ovat myös kasvaneet vauhdilla ja esimerkiksi huoltohenkilöstön määrää on lisätty runsaasti. Delete Kierrätys- ja Purkupalvelujen aluepäällikkö Tommi Järvinen (oik.) laittoi Terex Spaleckin kunnon testiin ja koekäytön perusteella seula tekee sen mitä lupaa.

Lue seuraavaksi