Uutiset

Työkoneet

Teräspyörä – Steelwheel Oy tekee vaativia nosturikorjauksia

Pajakulma hankki vastaavat toiminnot Lokohoistilta vuonna 2007 ja nyt siis reilun kolmen vuoden jälkeen uusi isäntä on Teräspyörä, joka sai näin kaupan kylkiäisinä pitkän linjan kokemusta autonosturienkin korjaamisesta. Rautateiden nostokalusto kun on tuttua jo vuosikymmenten ajalta. Yksi osa tätä uutta kokemusta on kaupan mukana Teräspyörän palvelukseen siirtynyt Jari Salmenautio.
”Teräspyörä on Saalasti Oy:n tytäryhtiö ja sen liiketoiminnot on eriytetty emoyhtiöstä. Teräspyörän tuotanto on nyt siirtynyt kokonaan tänne Voikkaalle. Myynti ja hallinto on Espoossa. Toimimme täällä vanhan paperitehtaan alueella, uudessa hallissa. Korjaamme vanhojen ajoneuvo- ja ristikkopuominosturien lisäksi myös uudempia nosturimerkkejä. Olemme erikoistuneet tarkastuksia vaativiin puomikorjauksiin sekä muihin vaativien rakenteiden peruskorjauksiin”, aloittaa Salmenautio.
”Teemme yhteistyötä sekä yksityisten nostoalan yritysten, mutta myös mm. vakuutusyhtiöiden kanssa. Nostotapahtumavaurioiden sekä kuljetuksen aikana kaatuneiden nostureiden vaativat korjaukset ovat ominta alaamme. Hitsaukseen ja hitsarien ammattitaitoon on panostettu mm. henkilökuntaa kouluttamalla ja yhteistyö tarkastuslaitosten kuten Nosturiexpertit Oy:n (Nosturilloyds) ja Inspecta Finlandin kanssa on tiivistä ja perustuu kahdenpuoliseen luottamukseen. Korjaustoimenpiteistä päätetään aina tarkastuslaitosten edustajien kanssa ja korjaustoimenpiteiden jälkeen tehdään vielä käyttöönottotarkistus kuormituskokeineen.”
Tällä hetkellä Voikkaalla työskentelee yhdeksän asentajaa, mutta Salmenaution mukaan paineita lisäväen palkkaamiseen on olemassa.

Rautateiltä se alkoi

”Teemme nostureihin kymppivuotistarkastuksia tai kuten nykyään sanotaan perusteellisia määräaikaistarkastuksia sekä puomi purettuna tarkastuksia”, täydentää Salmenautio.
”Korjaamme kaikkea muutakin raskasta erikoiskalustoa kuten betonipumppuja ja vaikkapa maansiirtokoneita. Ja vaativat hitsaukset siis ovat sitä ydinosaamistamme.”
”Teräspyöränkin puitteissa teimme jo kuorma-autojen nostureiden tarkistuksia. Pajakulman liiketoiminnat kiinnostivat myös sen takia, että meillä oli kokemusta isojen ja kaikenmerkkisten kuormausnostureiden korjauksista”, lisää Marko Korhonen.
Perinteisesti Saalasti ja Teräspyörä tunnetaan juuri  mm. ratatyövaunuistaan, vaununsiirtolaitteistaan, vetureistaan ja robottivetureistaan. Saalasti sai ensimmäiset rautateihin liittyvät toimeksiannot jo 50 –luvun alussa. Ensimmäinen Otso –veturi valmistui vuonna 1956.
”Tämä keskeinen sijaintimme täällä Kouvolan kupeessa on nyt hyvä koko Etelä- ja Keski-Suomea ajatellen. Tänne Voikkaalle on helppo tulla joka suunnasta, raskaankin kaluston. Korjaushalliin tulee sisään myös raiteet. Ja koska olemme toimineet jo iät ajat raskaiden komponenttien ja esimerkiksi isojen laakereiden kanssa, niin työkalut on olemassa. Ihan jokaiselta pajalta ei meidän työkaluvalikoimaamme löydy”, lupaavat Salmenautio ja Korhonen.
”Nosturien puomirakenteet ovat keventyneet, mutta samalla tulleet vahvemmiksi materiaalien ansiosta. Korjaukselle ja hitsaukselle tämä tuo haasteita. Uskallamme kuitenkin luvata ammattitaitomme riittävän tehdä kaikki vaativat peruskorjaukset, jotka liittyvät raskaaseen nostamiseen. Kaikki nosturien omistajat voivat ottaa meihin rohkeasti yhteyttä”, kehottaa Salmenautio lopuksi.
Internet-osoitteet: www.teraspyora.fi   www.saalasti.fi