Uutiset

Työkoneet

Seinäjoen Rengastielle uusi täyden palvelun konetalo

Päämerkkinä myynnissä jatkaa edelleen Hitachi, jonka lisäksi toimitetaan asiakkaille uutena ja käytettynä kaikkia muitakin merkkejä, kuten New Holland ja minikoneissa Hanix. Näiden merkkien lisäksi toimitetaan asiakkaille kaikkia muitakin merkkejä, niin uutta kuin käytettyä kalustoa. Yhtiöiden henkilökuntaan ei yhteistyö vaikuta muuten kuin että kaikki toimivat nyt molempien yritysten kaluston parissa. Yhteyshenkilöt, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet säilyvät entisellään.

Varaosapalvelu muuttuu oleellisesti paremmaksi kuin ennen. Huolto- ja varaosat ovat nyt yhden tiskin takana uusissa tiloissa, mikä tehostaa toimintaa huomattavasti. Uusi toimipiste sijaitsee hyvällä paikalla, johon paikkakuntaa tuntemattomankin on varsin helppo osata.

Huolto vähän matkan päässä

Rengastien varressa tullaan näkemään vain uutta ja kunnostettua kalustoa. Huolto toimii kolmen kilometrin päässä EPM:n huoltotiloissa, jossa aikaisemmat myynnin tilat muutetaan lisätilaksi huollon tarpeisiin. Käytetty kalusto tuodaan ensin tänne pesuun ja tarkastukseen, jossa käydään läpi muun muassa välykset ja hydrauliikan paineet. Vasta siistinä ja kunnostettuna koneet siirtyvät Rengastielle myyntirivistöön. Myyntipisteeseenkin on rakennettu huoltotila ja pesuhalli, joissa onnistuvat pienen kaluston pesut ja pienet asennus- ja korjaustoimenpiteet.

Huollon sijoittuminen viiden minuutin ajomatkan päähän pitää myyntipihan siistinä, mutta myös pakottaa tiedonvälityksen tehostamiseen. Aikaisemmin käytettyihin paperisiin määräimiin verrattuna nyt käyttöön otettu sähköinen määräin menee varmasti ja nopeasti perille ja sen päivitys on helppoa. Asiakkaille tämä näkyy esimerkiksi entistä tehokkaampana kuluseurantana.

Yhteistyössä voimaa

”Toimintojen yhdistäminen lähti tilanteesta, jossa mietin Telemarkin huolto- ja varaosapalveluiden parantamista”, kertoo Jari Huhtamäki Telemark Oy:stä. ”Olemme käyttäneet EPM:n huoltoa paljon oman kalustomme tarpeisiin ja vakuuttuneet siinä heidän erittäin korkeasta ammattitaidostaan. Meillä on ollut vuosia yhteistyötä EPM:n kanssa, meillä on samanlainen korkeamoraalinen asenne kaupankäyntiin, minkä ansiosta meille on syntynyt luottamuksellinen suhde liiketoiminnoissa. Nyt kun molemmilla oli tarvetta parantaa palvelua ja laajentaa toimitiloja, oli järkevää yhdistää voimat ja tuoda liiketoiminta entistä näkyvämmälle paikalle.”

Myynti- ja varaosatoiminnot ovat siirtyneet uuteen toimipisteeseen jo pääsiäisen jälkeen. Virallisissa avajaisissa 16.-17.4. paikalla ovat myös keskeisimmät tavarantoimittaja, kuten Engcon, Eurosteel, Novatron ja SKF.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi