Uutiset

Työkoneet

Rakennusalan koneet näyttävästi esillä FinnBuildissä

Lokakuussa järjestettävä rakennus- ja talotekniikka-alan suurtapahtuma FinnBuild on rakennusalan käyntikortti. Tapahtumassa on esillä alan koko kirjo puurakenteista digituotteisiin. Rakentamisen koneet ja laitteet ovat lyhyen tauon jälkeen esillä näyttävästi ja teema-alueella onkin yli 20 yritystä, ja mukana on myös ulkomaisia toimijoita. 

22. kertaan järjestettävä FinnBuild avaa ovensa 12. lokakuuta uudistuneena ja entistä näyttävämpänä. ”Myynti on käynyt hyvin, ja messut ovat käytännössä loppuunmyyty”, toteaa FinnBuildin myyntipäällikkö Sarita Virta Messukeskuksesta. 

”FinnBuildissä on panostettu tuoteryhmien sijoitteluun. Kaikki rakentamisen koneet ja laitteet löytyvät teema-alueelta hallista 7”, toteaa myyntipäällikkö Sarita Virta. 

Rakennusalalla käytettävä työmaatekniikka, koneet ja laitteet löytyvät omalta teema-alueeltaan hallista 7. Kookkaita koneita varten on varattu tilaa myös hallin ulkopuolelta.  Osa hallin päädyn piha-alueesta on varattu nostimille ja kurottajille.

Messukeskus on panostanut tuoteryhmien mielekkääseen sijoitteluun. Kaikki rakentamisen koneet ja laitteet on keskitetty omalle teema-alueelleen halliin 7. Maahantuojat ja konevuokraajat tuovat paikan päälle uusimpia laitteitaan, joihin voi tutustua myös käytännössä. Alueelta löytyvät myös oma ohjelmapiste sekä hyötyajoneuvoalue. Hyötyajoneuvoja voi messuilla koeajaa ihan käytännössä. 

Omaksi ja vuokralle

Kone- ja laitetarjonnassa ovat mukana niin laitevalmistajat ja -maahantuojat kuin konevuokrausalan toimijat. Konevuokrauksen merkitys on kasvanut, kun yritysten pääomaa ei haluta sitoa konekantaan. Vuokraaminen on myös kestävää kehitystä. Markkinat ovat muuttuneet siten, että konevuokrausfirmat ovat laitetoimittajille entistä merkittävämpi asiakaskunta. 
”Rotatorille on tärkeää, että voimme esitellä asiakkaillemme mahdollisimman monta uutuustuotetta ja  -menetelmää kerralla. Loppukäyttäjäkenttämme on niin laaja, että kaikkien tavoittaminen on muuten lähes mahdotonta, ainakin työlästä”, toteaa myyntijohtaja Vesa Valtonen Rotator Oy:ltä

Rotator tuo messuille kahdeksan uutuusmallia, muun muassa uudet, matalien nostokorkeuksien nostimet, jotka ovat kehittyneet entisestään. Niissä on muun muassa aiempaa suurempia korikuormia, uutta tekniikkaa ja erilaisia voimanlähteitä. ”Kävijän kannalta on hyödyllistä, että paikalla ovat myös tehtaan edustajat, joten tieto on varmasti ajantasaista. Tieto uusimmista koneista ja menetelmistä tuo yrityksille kilpailuetua”, Valtonen jatkaa. 

Tuotteet ja palvelut digitalisoituvat, vuokraustoiminta muokkaa alaa

Työmaaturvallisuus on noussut entistä merkittävämpään rooliin ja koneiden merkitys kasvaa, sillä uusissa kärkihankkeissa rakennetaan poikkeuksellisen korkealla tai vieressä on huomioitavana esimerkiksi raideliikenne tai metro. Koneet tekevät suurimman osan työstä paikoissa, joihin ihmiset eivät pääse. 
Myös rakennusalan suhdanteen vaihtuminen vihreälle saa monen toimijan kääntyvän laitevuokraajan pakeille, kun omaa konekantaa ei riittävästi ole tai se alkaa olla vanhentunutta. Konevuokraamoissa on tarjolla uusimpia laitteita ja tekniikkaa.

Ramirent esittelee messuilla paljon yksittäisiä kone- ja palvelu-uutuuksia. Digitaalisuus tulee konemaailmaan vahvasti ja palvelukirjomme on laajentunut puhtaasta konevuokraustoiminnasta myös työmaan kulunseurantaan, logistiikkaan ja koneohjaukseen liittyviin, digitaalisiin portaalituotteisiin”, kertoo johtaja Mika Eskola Ramirentiltä. Ramirent on investoinut konekantaansa voimakkaasti. ”Meidät on valittu muun muassa Triplan ja Redin kalustotoimittajaksi ja huutoon on vastattava”, Eskola toteaa. 

Ramirent palaa messuille muutaman vuoden tauon jälkeen. ”Messut on panostanut voimakkaasti konseptikehitykseen ja uudenlaiseen sisä- ja ulkoalueiden käyttöön. FinnBuild on tapahtumana kehittynyt muutamassa vuodessa valtavasti. Nyt oli hyvä hetki tulla mukaan”, Eskola toteaa.

Tietoa tarjolla – ennätysmäärä ohjelmaa 

Tämän vuoden tapahtumassa on ennätysmäärä ohjelmaa, sillä pelkästään FinnBuild-messujen neljässä ohjelmapisteessä on kolmen päivän ajan yli 100 esitystä. Ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, keskusteluista, tietoiskuista ja seminaareista, jotka jakautuvat kolmen pääteeman alle: digitalisaation mahdollisuudet rakennusalalla, tuottavuus ja kilpailukyky sekä rakennetun ympäristön tulevaisuus. Ohjelmatarjontaa täydentävät samanaikaisten tapahtumien ohjelmat omilla lavoillaan sekä kymmenet eri seminaarit. 
FinnBuild on erinomainen paikka päivittää rakennusalan kuulumiset, kouluttautua ja verkostoitua oikeiden päättäjien kanssa sekä tutustua viimeisimpään käytössä olevaan tekniikkaan.
”Nyt kannattaa siis tulla messuille ja päivittää omaa ammatillista osaamista kertaheitolla”, Sarita Virta kehottaa.

Samaan aikaan FinnBuildin kanssa myös InfraExpo, urheilupaikkarakentamisen Arena, viherrakentamisen Vihertek ja Jäte, Vesi, Ympäristö. Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-14.10.2016.

Lue seuraavaksi