Uutiset

Työkoneet

Pajakulma Oy:n valmistama huoltokorjaamokontti -helposti siirrettävä huoltokorjaamo vaihtuville työmaille

Pajakulma Oy:n valmistama huoltokorjaamokontti on sisältä valoisa ja avara. Asiakkaan haluamat hyllystöt, työtasot ja muut varusteet ovat asianmukaisesti kiinnitettynä niille kuuluville paikoille.

 

Are Lining Oy – putkistosaneerauksien ammattilainen

Are Lining Oy kuuluu osana Are-konserniin, joka on yksi Suomen johtavista talotekniikan urakointi- ja kiinteistöpalveluyrityksiä. Yritys tekee kiinteistöjen putkistosaneerauksia joko pinnoittamalla tai sukittamalla vanhat putket tai vaihtamalla putket kokonaan uusiin putkiston kunnosta riippuen. Myös näiden menetelmien yhdistäminen on mahdollista. Tällä tavoin putkistojen kunnostaminen on nopeaa, siistiä ja asukasystävällistä. Työn onnistumiseksi kohteessa on kuitenkin oltava lämmin ja asianmukainen työtila, jossa esimerkiksi epoksityöt sujuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Pajakulman valmistamat huoltokorjaamokontit

Ensimmäinen Pajakulma Oy:n koritehtaan valmistama huoltokorjaamokontti luovutettiin Are Lining Oy:lle marraskuun alussa ja toinen odotti luovutusta tammikuun alkupuolella. Nämä vaihtolavapohjalle rakennetut kontit on varustettu sekä koukku- että vaijerivaihtolavalaitteille sopiviksi. Konttien mitat ovat: ulkopituus 7 000 mm, ulkoleveys 2550 mm ja sisäkorkeus 2300 mm. Konttien seinä- ja kattoelementit ovat vahvuudeltaan 55 mm ja ne ovat laminaattipinnoitettua uretaania. Rakenteissa on tietenkin huomioitu kalustekiinnitysten edellyttämät vahvistukset. Lattiaelementit ovat vahvuudeltaan 100 mm ja ne on päällystetty karhennetulla massalla. Lattiaan on lisäksi asennettu upotetut sidontapisteet ja seiniin sidontakiskot, joihin voidaan kiinnittää työmaalle kuljetettavat koneet ja tavarat.

Kalusteet, kuten hyllystöt ja laatikostot etuseinään, oikeaan sivuseinään ja työpöydän alle ovat pääosin ruotsalaisen Modul-Systemin valmistamia ja Ja-Tools Ja-Elektro Oy:n maahantuomia. Ruostumattomasta teräksestä olevat 600 mm syvät ja 900 mm korkeat työpöytätasot on valmistettu Pajakulman toimesta. Epoksien säilyttämistä varten kontin etuoven viereen on asennettu noin 180 litran viileäkaappi. Kontin valaistus on hoidettu neljällä tehokkaalla matalavirtaisella led-valaisimella. Kaksiosaisia 230 voltin pistorasioita on etu- ja sivuseinillä yhteensä kymmenen kappaletta. Lämmitys on hoidettu kolmella öljytäytteisellä sähköpatterilla ja sekä sivu- että takaovet on varustettu kaksinkertaisella tiivistyksellä. Muuta varustusta konteissa on: putkitelineet seinällä, ruuvipenkki, poistoilmapuhaltimia kaksi takana katossa ja yksi etuseinässä sekä erillinen tehokkaampi puhallin epoksointipöydän päällä, ensiapukaappi, silmähuuhtelupullot sekä sammutin ja sammutuspeitto.

 

Modul-System huoltokalusteet kontteihin

Modul-System on tunnettu huoltoautokalusteiden valmistaja ja nyt yritys on laajentanut osaamistaan myös erilaisten huolto- ja asennuskonttien varusteluun. Tuotevalikoimasta löytyy kattavasti erikokoisia laatikostoja, hyllyjä sekä muita työtiloissa tarvittavia kalusteita, kuten työtasoja ja pientavarasäilytysratkaisuja. Teollisuuden tarpeet on myös huomioitu ja saatavilla on esimerkiksi erikoislujia hyllyjä, joiden kantavuus on 500 kg. Asiakkaan ei myöskään tarvitse omistaa omaa konttia vaan varusteltu 8-40-jalkainen merikontti voidaan vuokrata asiakkaalle määrätyksi ajaksi. Kontin varustuksen suunnittelu hoidetaan yhdessä Modul-System Finlandin kanssa, minkä jälkeen Modul-System hankkii kontin ja kontti varustellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti valtuutetussa asennuspisteessä eli esimerkiksi Pajakulma Oy:ssä Tämän jälkeen valmis kontti luovutetaan asiakkaan käyttöön.

Miika Nyrö

www.pajakulma.fi

www.modul-system.com

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi