Uutiset

Työkoneet

Metson täysautomaatioratkaisu Norjaan

Metso HP 4

Norjalainen kiviainesvalmistaja Franzefoss uudistaa Oslon lähistöllä sijaitsevan Steinskogenin louhoksensa tuotantolaitteistoa saavuttaakseen pitkän aikavälin kasvutavoitteensa. Metson täysin automaattiset murskaimet antavat hyvät edellytykset joustavaan ja skaalautuvaan tuotantoon markkinoiden tarpeiden mukaan. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Uusi toimitus sisältää kiviaineksen murskauksen ja seulonnan väli- ja jälkivaiheen laitteiden suunnittelun, valmistuksen, asennukset ja käyttöönoton. Laitoksen seurantaa ja ohjausta helpottavien täysin automaattisten murskainten ja seulojen lisäksi toimitus sisältää automaattisen kuorma-autojen lastausaseman. Uuden laitoksen on tarkoitus toimia täydellä teholla maaliskuussa 2015.

Uusi, tuntikapasiteetiltaan 375 tonnin välimurskaamo käsittää HP 400 -kartiomurskaimen ja kaksi TS 5.2 -seulaa. Laitos tuottaa raidesepeliä sekä graniittimursketta. Jälkimurskaamo, joka koostuu kahdesta HP 4 -kartiomurskaimesta ja kahdesta TS 4.2 -seulasta, tuottaa erilaisia betonin ja asfaltin valmistukseen käytettäviä jakeita. Kuljettimet ja muut apulaitteet hoitavat materiaalin käsittelyn ja varastoinnin tehokkaasti.

”Tilauksen perusteena olivat huolellinen perehtyminen asiakkaan tarpeisiin, räätälöityjen laitteiden asennus tiiviissä yhteistyössä Franzefossin kanssa sekä asiakkaan luottamus Metson murskaus- ja seulontaratkaisuihin”, arvioi Metson Kaivos ja maarakennuksen Pohjoismaiden myyntialueen johtaja Eirik Brekke.

Franzefoss Pukk AS on Norjassa merkittävä kiviainesten valmistaja. Yrityksen vuosituotanto on kolme miljoonaa tonnia, ja tuotantopaikkoja on kaikkiaan 12.

Lue seuraavaksi