Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät: Remulta moduulirakenteinen materiaalinkäsittelykauha

Remu Oy esitteli Mansen Mörinöillä täysin uudenlaisen konseptin lisälaitemarkkinoilla. Remu Crossover koostuu kauhan rungosta ja sen pohjaan kytkettävästä, vaihdettavasta työlaitteesta. Uuden tyypin kauhat tunnistaa mallinumerosta joka alkaa kirjaimilla XO. Ensimmäisessä vaiheessa XO kauhoista tuodaan markkinoille kaksi eri kokoa XO 2090 joka soveltuu 5- 12 tonnin kaivinkoneisiin ja XO 2150 joka soveltuu 8-15 tonnin kaivinkoneisiin.

Vaihda moduulia, älä kauhaa!

Uusi rakenne jossa yhteen kauhanrunkoon voidaan liittää useita työmoduuleita mahdollistaa nopean siirtymisen työstä toiseen. Crossover helpottaa työkentelyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

–          samalla peruskoneella halutaan suorittaa useita työvaiheita

–          seulottavan materiaalin raekokoa halutaan vaihtaa

–          halutaan seuloa toisistaan selkeästi poikkeavia materiaaleja jotka vaativat erilaisen seulan tai terävälin

–          työ vaihtelee seulonnasta murskaukseen

–          seulontatekniikkaa halutaan vaihtaa materiaalin mukaan esimerkiksi kiekkoseulasta täryseulaan

–          Kun halutaan käyttää samaa kauhaa lastauksen tai materiaalin siirtämiseen

 Käyttötarkoituksesta toiseen muuntautuva kauha vastaa erityisesti pienyrittäjien, urakoitsijoiden tai maatilojen tarpeeseen päästä käsiksi useampiin töihin ilman suuria investointeja.

Tämä tuotekehitysprojekti on ollut ainutlaatuinen ja kenties kiinnostavin yrityksen historiassa. Kaikki alkoi siitä kun  Remu kohtasi yhä uudelleen asiakkaita jotka halusivat seuloa materiaalia useaan raekokoon. Kauhasta haluttiin myös muunneltava siten, että se soveltuisi useiden eri materiaalien käsittelyyn. Kun lopulta ongelmaa onnistuttiin lähestymään uudella tavalla, ratkaisu näytti itsestään selvältä; tarvittiin vaihdettava työmoduuli!

Tällä hetkellä Remu tarjoaa Crossover-kauharunkoon erilaisia kiekkoseula- ja seulamurskainmoduuleita. Uusi aluevaltaus on tärytekniikkaan perustuva seulamoduuli, jossa eri reakoot on saatavilla seulaverkkoja vaihtamalla. Lisäksi saatavilla on kauhaan liitettävä umpipohja mikä mahdollistaa saman kauhan käyttämisen myös materiaalin siirtämiseen ja lastaamiseen.

Kauhan rakenne mahdollistaa uusien moduulien sunnittelun ja valmistuksen varsin alhaisilla kustannuksilla. Konseptiin liittyen onkin jätetty patenttihakemus ja suunnitteluosaston pöydällä on useita uusia sovelluksia, joissa Crossover kauhaa voidaan hyödyntää. Ehkä jo ensitalveksi Crossover kauhaan on saatavilla hiekoitusmoduuli, betonimylly tms.

Lue seuraavaksi