Uutiset

Työkoneet

Mählersilta etuharja kuorma-autoihin ja pyöräkuormaajiin

Ruotsalainen lumiaurojen valmistaja Mählers jatkaa tuotevalikoimansa laajentamista. Nyt yhtiöltä tulee markkinoille hydraulikäyttöinen pyörivä etuharja SOP-LB2800, joka soveltuu sekä kuorma-autoihin että pyöräkuormaajiin. Harjan ”aktiivinen” kellunta-asento pitää pintapaineen tasaisena ja seuraa alustan profiilia. Ainutlaatuisen toiminnon ansiosta harjan paine jakautuu tasaisesti koko telalle peruskoneen/ajoneuvon asennosta riippumatta. Tämän myötä myös harjan käyttöikä on pidempi.

”Testiemme mukaan aktiivinen kellunta-asento vähentää harjojen kulumista ja parantaa toimintatehoa merkittävästi”, sanoo uuden harjatelan kehittämisessä mukana ollut suunnittelija Oscar Nyberg Mählersiltä.

Andreas Ottosson, Ottossons Åkeri AB, on yksi LB2800-harjaa testanneista yrittäjistä, ja hän vahvistaa, että Ljungby L13:een asennetun harjan käyttöikä on ollut tälle tuotetyypille poikkeuksellisen pitkä.

”Kyllä, tällä harjalla on tehty töitä monta kymmentä kilometriä enemmän kuin muilla merkeillä, ja se yhdessä tehokkaan toiminnan kanssa antaa syyn odottaa paljon Mählersin uudelta harjalta”, Ottosson sanoo. 

LB2800-etuharja kääntyy ±35 astetta, ja siihen voi asentaa sivullesiirron sekä kastelutoiminnon erillisellä vesisäiliöllä. Harjan kehityksessä on ajateltu helppoa huollettavuutta, ja siksi esimerkiksi harjarenkaiden vaihtaminen sujuu nopeasti, vain muutamalla yksinkertaisella liikkeellä.

”Harjojen pitkä käyttöikä ja nopeasti tapahtuvat huoltotoimenpiteet madollistavat kiireisen puhdistuskauden hyödyntämisen mahdollisimman tehokkaasti”, sanoo Andreas Ottosson

Mählers ilmoittaa, että Harjatela LB2800 on tilattavissa MaskinExpo 2019 -messuilla tapahtuvasta ensiesittelystä alkaen.


Tekniset tiedot SOP-LB2800
Asennetaan kuorma-autoon tai pyöräkuormaajaan
Harjatelan leveys (suora asennus) 2800 mm
Pienin harjausleveys 2350 mm
Pienin kuljetusleveys 3025 mm
Kääntyvyys maks. ±35º
Harjarenkaiden koko Ø 915 mm
Hydraulivirtaus 40–80 l/min
Omapaino 850 kg
Maavara maks.nostossa 200 mm

LUE MYÖS: Mählers laajentaa valikoimaansa kitkamittarilla

Lue seuraavaksi