Uutiset

Työkoneet

Kultavolvo Amerikanmaalla

Discovery Channel -hittisarjan innoittama, pitkää Pohjois-Amerikan kiertuetta tehnyt, Gold Rush -aiheinen Volvo EC200E -kaivukone (20 t) huutokaupataan vuoden suurimmassa Ritchie Bros. -huutokaupassa helmikuussa. Paikka on Orlando Florida ja päivämäärät 17-22.2.2020. Myynnistä kertovat tuotot menevät lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Huutokaupassa on paikalla myös meilläkin suositussa Gold Rush -sarjassa esiintyvä Tony Beets.

Tony Beets.

”Tämä on mahtava tilaisuus omistaa todella ainutlaatuinen ja persoonallisen näköinen kaivukone. Samalla voi tehdä myös hyvää auttamalla muita”, sanoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Dave Foster (Volvo Construction Equipment Americas). ”Meillä on kunnia tukea näitä organisaatioita ja antaa kaivukone hyväntekemisen välineeksi.”

Tuotot jaetaan 60/40 -suhteessa kahden voittoa tavoittelemattoman organisaation kesken ja ne ovat Building Homes for Heroes ja Habitat for Humanity. Molemmat avustavat ihmisiä rakentamaan koteja itselleen. Amerikkalainen yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan internetissä. Äänestyksen voittaja saa myyntihinnasta suuremman 60 prosentin osuuden. Tammikuun puolivälissä ääniä oli annettu jo yli miljoona kappaletta.

Volvo on maalattu kultamaalilla ja varustettu kustomoiduilla telalapuilla. Ohjaamosta löytyy nahkapäällystetty penkki, jonka selkänojaa kolmen kullankaivajan (Tony Beets, Parker Schnabel ja Rick Ness) nimikirjoitukset koristavat.

Koneen huutanut onnellinen omistaja pääsee Conexpo-näyttelyn yhteydessä pidettävään seremoniaan yhdessä Gold Rush -kullankaivajien kanssa. Kyseessä on kultaisen Volvon viimeinen julkinen etappi Pohjois-pitkällä Amerikan kiertueella.

Neljä maalaria maalasi konetta yhteensä 140 tuntia. Kultamaalia kului kymmenisen litraa ja ohennintakin sille kuutisen litraa. Lopullinen pinta tehtiin erikoispinnoitteella, joka pitää sisällään muun muassa tuhansia peilin palasia. Samaa pinnoitusmenetelmää käytetään pelastusajoneuvoissa, jotta ne on helpompi nähdä helikopterista. Volvo ilmoittaa pelkästään maalauksen arvoksi noin 5 000-7 000 dollaria.

Tässä on ideaa. Kuka arvon koneliikkeistä tekisi saman tempun täällä Suomessa, vaikka Mansen Mörinöillä? Suomestakin hyväntekeväisyyskohteita löytyy.

Katso tästä mitä muuta kalustoa Amerikan mantereella Ritchien huutokaupassa tulee myyntiin helmikuussa. Huutokauppoja voi seurata myös reaaliajassa internetissä.Lue seuraavaksi