Uutiset

Työkoneet

Konepörssin pojat Baumassa – osa 4

Tässä lisää Bauman uutisia ja uutuuksia. Tässä artikkelissa mukana ovat Bell, Dinolift, Doofor ja Giant.BELL

Dumppereistaan tunnetun Bellin konevalikoima täydentyi muutama vuosi esitellyllä tela-alustaisella ja hytillisellä dumpperilla TC7A. Konetyyppi on tarkoitettu lyhyen matkan ja erittäin hankalien maasto-olosuhteiden maansiirtoon. TC7A:n hyötykuorma on seitsemän tonnia.

Baumassa nähtiin nyt ensi kertaa pykälää isompi malli eli TC11A. Sen hyötykuorma on 11 tonnia. Lavan tilavuus on 5,25 kuutiometriä. Omapaino on 13,9 tonnia. Lähes 25 tonnin massaa kuormattuna on kantamassa 750 millimetriset kumitelat. Koneen leveys on 2 900 millimetriä. Moottorina on kuusisylinterinen Cummins B6.7 -diesel. Tehoa siitä saadaan 177 kilowattia. TC11A:n huippunopeus on 11 kilometriä tunnissa ja lava nousee ylös sekä laskee alas 12 sekunnissa. Laitteelle luvataan pystyssä pysymistä jopa 55 %:n kaltevuudessa (29 astetta). Suomessa Bellin tuotteita edustaa Rotator Oy.

Bell TC11A


DINOLIFT

Dinolift Oy esitteli Baumassa uutta autoalustaista ja hybriditoimista henkilönostintaan mallimerkinnältään Dino 230 VTH. Siinä nostot tapahtuvat aina sähköisesti. Nostimen akusto latautuu siirtoajon aikana auton polttomoottorin toimesta. Akkua voidaan ladata myös ulkoisesta lähteestä plug-in-tyyppisesti. Lava nousee 23 metrin korkeuteen.

Kokoonpanoa voi ajaa B-luokan ajokortilla ja sen käyttö onnistuu helposti yhdeltä henkilöltä kaikkine toimintoineen. Nostimen toimintaa helpottavat monet automaattiset toiminnot muistiasetuksineen. Laite on jo sarjavalmistuskelpoinen.

Dino 230 VTH


DOOFOR

Doofor DF560SDooforin Bauman uutuus oli DF560S -hydraulinen porakone, jota Konsta Äärilä (kuvassa oikella) esitteli. Laitteessa on modulaarinen vaihteisto. S-mallissa pyöritysmoottori on niin sanotusti rungon päällä, kun se muissa DF560-malleissa on joko rungon vasemmalla tai oikealla puolella. Sen myötä porapaketista on saatu kapea.

Muilta osin DF560S:n suorituskyky vastaa muita DF560-malleja. Iskuteho on 20 kilowattia. Maksimi reikäkoko on 89 millimetriä. Äärilän mukaan uutta DF560S-porakonetta on jo saatavana.

GIANT

Sähkökäyttö oli hallitseva teema Giantinkin osastolla. Jo aiemmin nähty täyssähköinen Giant G2200E -pyöräkuormaaja on saanut rinnalleen pykälää suuremman mallin G2700E, joka on jo Giantin Martin Vissersin mukaan esituotantoasteella. Kuvassa on malli G2700E X-TRA. Siinä on tavallista E-mallia suurempi vastapaino, jolloin kaatokuormakin on suurempi (2 300 kg). G2700E X-TRA:n nostokorkeus on 2,5 metriä.

Hydrostaattisen ajovoimansiirron hydrauliikkapumppua pyörittää sähkömoottori ja toinen sähkömoottori käyttää työhydrauliikan pumppua. Työhydrauliikkaa on tarjolla 35 litraa minuutissa 170 baarin paineella. Akku on 48 voltin litiumioniakku. Sen kapasiteettia tai sen ajallista riittävyyttä ei kerrottu. Latausajaksi luvataan viisi tuntia ja pikalatauksella akku täyttyy jopa lounastauolla. Giantin osastolla oli esillä myös erilaisia täyssähköisiä maantiivistäjiä, jotka täydensivät äskettäisen yrityskaupan myötä Tobroco-Giantin laitetarjontaa. Giantit tuo maahan ja jälleenmyy Kurikan Hyväkone Oy.

Giant G2700E X-TRA


Lue seuraavaksi