Uutiset

Työkoneet

Koneplaneetta Oy:llä kaksi tuotelinjaa

Kaivurista tehokas hoitoharvesteri

Telakaivurista tulee hoitoharvesteri, kun siihen liitetään Regulus-lineaarinosturi ja Sirius-raivaus- ja harvennusharvesteri. Kaivurin koon tulisi olla 8–14 t ja sen moottoritehon tarve vähintään 60kW, Kertoo Markku Mönkkönen Kone-planeetta Oy:ltä. Kolmipuominen Regulus liitetään kaivurin kaivupuomiston paikalle ja sen ohjauksessa käytetään kaivurin omaa venttiiliä. Siriusta varten peruskoneeseen tulee ohjelmoitava logiikka ja ohjauskahvat, joilla ohjataan harvesterin toimintaa can-väylän kautta. Edullinen hankintahinta ja pienet käyttökustannukset tekevät hoitoharvesterista ylivoimaisen ratkaisun metsänhoitotöihin, lisää Markku.

Kaivurista paalutuslaite

KonePiler-paalutuslaite tuo uuden tavan lyödä ja käsitellä pienpaaluja. Se on kaivurin lisälaite, jota käytetään pientalojen perustustöissä. Samalla kaivurilla voidaan tehdä myös rakennustyömaan maansiirtotyöt, koska paalutuslaite kiinnitetään kauhan pikakiinnikkeeseen, kertoo Markku Mönkkönen. Konepiler- paalutuslaitetta käytetään kuusimetristen jatkettavien paalujen lyöntilaitteena. Peruskoneena käytetään 21 t telakaivuria, jonka kuljettaminen ja käyttäminen on edullisempaa kuin erikoiskoneiden.

Paalun siirtoon ja nostoon käytetään KonePilerin omia tarttujia. Paalu nostetaan tarttujilla ja teleskooppikeilillä pystyyn. Lyöntiyksikkönä on hydraulisesti kiihdytetty järkäle, jonka kiihdytyksen rekyyli on estetty keilin sylintereillä. Kertoo Markku Mönkkönen Pienpaalujen käyttökohteina on pien- ja rivitalot, teollisuushallit, varastot ja paalutettavat lattiat.

Lue seuraavaksi