Uutiset

Työkoneet

Keräilyn uudet ulottuvuudet

Jungheinrich

Maaliskuussa esiteltiin Jungheinrichin uusi EKS 110 -korkeakeräilytrukki, jonka kantavuus on tonni. Kauttaaltaan uudistunut trukki edustaa Jungheinrichin uutta erottuvaa muotoilua, ja siinä on myös näyttävät led-valot ja heijastimet. Nousevan ajotason enimmäiskorkeus on kolme metriä, joten tavaroita voi keräillä jopa 4,6 metrin korkeudesta.

Monivuorokäyttöä varten EKS 110:een on nyt saatavana myös nopeasti latautuva, kapasiteetiltaan 240 tai 360 ampeeritunnin litium-ioniakku. Kevyttä ja keskiraskasta yksi- ja kaksivuorokäyttöä varten on tarjolla eri lyijyakkuvaihtoehtoja.

Jungheinrich takaa trukin toimivan 620 Ah:n akulla kahden työvuoron ajan. Jos akku sittenkin tyhjenee ennen toisen vuoron päättymistä, Jungheinrich lupaa toimittaa asiakkaalle maksutta vara-akun. Tämä poistaa varausasemien ja kalliin varustuksen sekä akun vaihdosta huolehtivan henkilöstön tarpeen.

Perinteisen ohjauksen tilalle on saatavana lisävarusteena JetPilot-ohjain, jolla EKS 110:tä voi ohjata yhtä intuitiivisesti ja mukavasti kuin henkilöautoa. Hyvän näkyvyyden takaavat uudet työvalot ja led-tekniikalla toteutettu ohjaamon valaistus. Lisävarusteena ovat saatavana integroidut DayLED-päiväajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä hämärissä halleissa. Floor Spot -lisävaruste puolestaan heijastaa trukin eteen noin kolmen metrin päähän lattiaan punaisen valopisteen, joka pienentää törmäysvaaraa näkyvyydeltään huonoissa paikoissa.

Lisävarusteena saatavan Drive Plus -paketin avulla kuljettaja voi laittaa päälle ”lisävaihteen” ja saavuttaa jopa 13 km:n/h ajonopeuden. Kuorman ja ohjauskulman mukaan toimiva, kuljettajaa avustava Curve Control -järjestelmä takaa kaarreajon turvallisuuden.

Lisävarusteena saatavalla keräilyn optimointi -varustelupaketilla täydennetty EKS 110 pystyy viestimään Jungheinrichin logistiikkarajapinnan, yrityksen ohjelmistoympäristön mukaisella tiedonsiirtotekniikalla toimivan väliohjelmiston, yrityksen varastonhallintajärjestelmän tai Jungheinrich WMS -järjestelmän kanssa.

Jungheinrichin uusi muotokieli on tunnustettu kansainvälisesti. ECE 225 -korkeakeräilytrukki sai helmikuussa halutun kansainvälisen muotoilualan tunnustuksen, IF Design Award 2016 -palkinnon. Muotoilu on paljon muutakin kuin pelkkä ulkonäkö.

Lue seuraavaksi