Uutiset

Työkoneet

Hyundai R 430LC-9A Humppilaan

Vuodesta 1998 lähtien Hyundai maarakennuskoneita Suomessa edustanut Suomen Telakone Oy  on toimittanut ensimmäisen 42,6 tonnin painoisen Hyundai R430LC-9A –kaivukoneen asiakkaalleen. Matka ei tällä kertaa ollut pitkä, sillä Murskaus Rämö & Karen Oy sijaitsee vain kivenheiton päässä Suomen Telakoneen päämajasta Humppilassa.

Nettisivujensa mukaan Murskaus Rämö & Karen Oy toteuttaa ammattitaitoiset murskaukset, louhinnat ja monipuoliset maanrakennustyöt Humppilan, Forssan ja muun Etelä-Suomen alueella.

Yritys murskaa niin pienet kuin suuret kohteet nopeasti ja tehokkaasti laadukkaalla ja siirrettävällä murskauslaitteistolla. Uutena palveluna tarjotaan myös soran seulontaa.

Uusi Hyundai menee murskan syöttöön ja myös seulonnassa sitä tullaan käyttämään. Kauhan tilavuus on 2,75 kuutiometriä. Rämö & Karenilla on aiemmin laivastossaan myös 29 tonnin Hyundai R290LC-7A ja 36 tonnin R360LC-7.

”Hankimme uuden 430LC-9A –kaivukoneen, koska se on sopiva meidän ydinbisnekseemme eli kiven murskaukseen. Kokemukset aiemmista malleista ovat hyvät. Hyundait ovat luotettavia ja nopeita ja antavat tehdylle investoinnille hyvän vastineen. Suomen Telakoneen jälkimarkkinointi on myös toimivaksi koettu ja naapurista saa varaosia nopeasti”, luettelevat Jarmo Rämö ja Juha Karen syitä Hyundain valinnalle.

Moottorina R430LC-9A –kaivukoneessa on Cummins QSL9 (231 kW/310 hv) päivitettynä Stage IIIB –luokkaan.Valmistajan mukaan polttoaineen kulutus on viisi prosenttia pienempi kuin edellisessä mallissa. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa muuttuvalla nopeudella pyörivät jäähdyttimen siivet sekä hydrauliikan uusi economy-alue.

Hyundain oma CAPO (Computer Aided Power Optimization) –järjestelmä antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjelmoida omat työtapansa järjestelmän muistiin. Muun muassa puomin ja käännön priosrisointi, työalue sekä käytettävä työlaite on mahdollista valita napin painalluksella. Uusissa malleissa on vakiona myös HI-MATE –seurantajärjestelmä, jonka avulla omistaja ja jälleenmyyjän huoltohenkilöstö voivat internetissä seurata koneen toimintoja ja työtä.

Lue seuraavaksi