Uutiset

Työkoneet

Hyundai HX480L – tuorein tulokas

Hyundai HX220L (22 t) esiteltiin kattavasti Konepörssissä 5/2016. Koko uusi HX-perhe noudattelee samoja teknisiä ratkaisuja kokoluokkaan katsomatta. Uusin täydennys on 50 tonnia painava HX480L, joka siis on hyvin paljon puolet kevyemmän pikkuveljensä kaltainen. Eroavaisuuksiakin toki on.

Ohjaamossa hallinnan keskus on kahdeksan tuuman kosketusnäyttö, jota voidaan hallita myös automaailmasta tuttuun tapaan kierrettävällä kiekolla. Uusi piirre on myös se, että kännykän näyttö voidaan peilata näytölle bluetooth-yhteyden avulla. Näyttö kertoo kuljettajalle myös niin sanotun taloudellisuusmittarin (ECO) avulla polttoaineen kulutuksen tilan ja käytössä olevan mootorin väännön. Polttoaineen kulutus on luettavissa niin hetkellisenä kuin pitkän ajan keskiarvona.

Hyundai oli myös ensimmäinen maarakennuskonevalmistaja, joka toi 360 asteen kuvaa koneen ympäriltä tarjoavan kamerajärjestelmän vakiovarusteeksi kaivukoneisiinsa. Järjestelmä varoittaa, kun ihminen tai toinen kulkuneuvo lähestyy konetta.

Tässä 50 tonnin kokoluokassa Hyundai käyttää Scanian valmistamia dieselmoottoreita. Stage IV -taso saavutetaan pakokaasujen takaisinkierrätyksellä (EGR) ja SCR-katalysaattorilla (urea). Teholukema on 331 kilowattia. Valmistaja lupaa polttoaineen kulutuksen vähentyneen yhdeksän prosenttia edelliseen 9A-sarjaan verrattuna.

Automaattinen tyhjäkäynnille pudotusaika on säädettävissä. Muistiin voidaan ohjelmoida valmiiksi 20 eri työlaitteen hydrauliarvot. Hyundain mukaan lisävarusteena koneen kääntöön saa niin sanotun pehmeämmän jarrutuksen. Kääntö voidaan myös lukita ohjaamosta käsin. Suoraan ajon poljin on niin ikään saatavana.

Uuden HX-perheen ominaisuuksiin voit perehtyä tarkemmin tästä: Hyundai HX220L hemmottelee kuljettajaa

Lue seuraavaksi