Uutiset

Työkoneet

Hämeen Rakennuskone Oy laajeni Turkuun

Hämeen Rakennuskone Oy, tutummin HRK Konevuokraamot, on 45 vuotta vanha suomalainen perheyritys, joka harjoittaa kone- ja laitevuokrauksen lisäksi myös rakennustyömaiden ja -projektien suunnittelua vuokrattavan kaluston osalta. Reippaasti yli 100 henkeä työllistävän yhtiön pääpaikka sijaitsee Kangasalla.

HRK Konevuokraamot palvelevat myös Hämeenlinnassa, Lahdessa, Pirkkalassa, Tampereella ja Vantaalla. Nyt HRK tarjoaa konevuokrausalan vankan asiantuntijuuden yhä vahvemmin myös Länsi-Suomeen. Turkuun on nimittäin avattu uusi toimipiste, joka tarjoaa asiakkaiden käyttöön saman tuote- ja palvelupaketin kuin muutkin paikkakunnat.

Uusi konevuokraamo varastoineen sijaitsee Turun Urusvuoressa, osoitteessa Vajossuonkatu 5. Konepörssi vieraili katsastamassa tilat viikkoa ennen ovien avautumista, jolloin kaluston siirtäminen paikalle oli vielä kesken. Sisällä hallissa oli kuitenkin jo pienempää kalustoa. Suuret henkilönostimet ym. vielä puuttuivat pihamaalta, mutta olivat tulon päällä.

Hämeen Rakennuskone Oy on avannut Turkuun uuden toimipisteen, joka palvelee Länsi-Suomen asiakkaita erilaisissa vuokraustarpeissa. Yksikköä vetää Mika Isaksson (vas.) apunaan Juha Lundmark ja Ville-Pekka Manner. Lisäresursseja on tulossa Turun pisteeseen lähipäivinä. Vuokraustoiminnan lisäksi Turussakin palvellaan myös rakennustyömailla ja -projekteissa tarvittavan vuokrakaluston tarpeiden suunnittelussa.

”Varsinaiset avajaiset jouduimme nyt jättämään tuonnemmaksi, mutta palvelemme asiakkaitamme koko valikoimamme avulla heti avauspäivästä lähtien. Katamme rakentamisen eri vaiheet melko täydellisesti laajan valikoimamme avulla. HRK on aina panostanut asiakaspalveluun täysillä ja tuore kalusto pidetään toimintakuntoisena oman huollon avulla”, kertoo Turun toimipaikasta vastaava aluepäällikkö Mika Isaksson.

Viisi miestä ja vuokraamo

”Isot huollot ja korjaukset tehdään Kangasalan korjaamolla ja pieniä toimenpiteitä pystymme tekemään täälläkin. Käytössämme on myös sopimuskumppaneita täällä Turunkin alueella muun muassa koneiden määräaikaistarkastuksiin. Pienempää kalustoa kuljetamme työmaille omalla kuljetuskalustolla, ja isommat koneet saadaan työmaille nopeasti yhteistyökumppaneiden autoilla.”

Kalusto on tuoretta. Nämäkin uudet Wacker Neuson -maantiivistäjät odottivat jo innokkaina töihin pääsyä.

Isakssonilla on mittava kokemus rakentamisen koneista ja laitteista. Omassa työhistoriassaan viimeiset 22 vuotta rakennuskalustoyksikön palveluksessa. Viimeksi koko yksikön vetohommissa.

Myös Juha Lundmark ja Ville-Pekka Manner olivat jo aloittaneet työt ennen varsinaista ovien avaamista. Lundmarkillakin on jo pitkä työura tehtynä vuokrakaluston parissa eri yrityksissä. Kaksi henkilöä oli vielä tulossa lisää, joten viisi on aloituskokoonpanon vahvuus.

”Asiakastyytyväisyys on meillä tutkitusti hyvällä tasolla. Tammikuussa tänä vuonna tehtiin mittaus. 1 700 vastaukseen perustuvan asiakastyytyväisyyden niin sanottu NPS-luku oli +80.2 asteikolla -100–+100. Siitä on hyvä ponnistaa eteenpäin”, jatkaa Isaksson.

Erilaisia henkilönostimia ja kuukulkijoita HRK tarjoaa laajalla sektorilla.

”Tavoitteenamme on aina tunnistaa tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla ja ylläpitää asiakkaankin kilpailukykyä laadukkailla ja hyvin huolletuilla koneilla ja laitteilla”, sanoo Isaksson.

Sovellus puhelimeenkin

HRK:n kaluston nimikemäärä on yli 4 000. Suuren yksittäisen tuoteryhmän muodostavat henkilönostimet, mastolavat ja työmaahissit. Henkilönostimia ja mastolavoja on kaikkiaan noin 1 600 kappaletta. Työmaatiloja ja konttejakin noin 1 300. Muita merkittäviä tuoteryhmiä ovat trukit, kurottajat ja mininosturit, sähköistys ja valaistus, lämmitys, kuivaus ja roudansulatus, maantiivistäjät ja maarakennuskoneet, tuenta- ja kaidekalusto ym.

”Maanrakennuskoneissa olemme pitäytyneet pääosin valssijyrissä sekä 1- 5 tonnin painoisissa kaivukoneissa. Kurottajavalikoimamme koostuu jäykkärunkoisista malleista”, jatkaa Isaksson.

Tuotevalikoima on siis erittäin laaja ja vaatii henkilökunnaltakin perehtymistä ja osaamista.

”Perehdytys on tärkeä osa useiden koneiden ja laitteiden luovutusta. On tärkeää, että asiakas saa heti täyden hyödyn vuokraamastaan laitteesta, eikä aikaa mene opetteluun”, tiivistää Lundmark.

HRK Konevuokraamot -sovellus, nimeltään HRK Vuokrain, helpottaa asiakkaan kaluston tilaamista ja hallintaa.

”HRK:n vuokrakalustoa on toki ollut Turun seudun työmailla aiemminkin, mutta nyt Etelä-Suomen palvelualueet täydentyvät tiiviiksi kokonaisuudeksi. Kun Vantaa, Turku ja Tampere ovat 200 kilometrin säteellä toisistaan, niin kaluston liikuttelu toimipisteestä toiseen on nopeaa. Isot kalustovarikot sijaitsevat meillä Vantaalla, Hollolassa ja Kangasalla”, päättää Isaksson.

HRK:lla on olemassa myös oma sovellus ladattavaksi älypuhelimeen helpottamaan asiakkaan kaluston hallintaa. Sen avulla voi selata kalustoluetteloa ja tilata koneita sekä laitteita suoraan työmaalle. Se kertoo myös asiakkaalle, mitä kaikkea jo on vuokrattu. Tämä HRK Vuokrain -niminen sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista.Lue seuraavaksi