Uutiset

Työkoneet

Finells Transportille uusi kone jätteen lajitteluun

Robert Finell on Pedersören Kolpissa toimiva kuljetusyrittäjä, joka jatkaa isänsä vuonna 1973 perustamaa yritystä Finells Transport Ab:tä.

Lajittelu- ja kierrätystoiminta on kasvava sektori aiemman asumisjätteiden keräyksen lisäksi. Kotitalousjätteitä kerätään, mutta ne siirretään muiden kierrätettäväksi. Teollisuuden, rakentamisen ja saneeraustoiminnan kiinteät ja nestemäiset jätteet kierrätetään kiinteiden osalta Kolpin kentällä. Uutta lajitteluhallia valmistellaan jo.

Kierrätyksen kapasiteetin kasvu toi yrityksen pihalle vastikään jo toisen tuliterän, nyt pyöräalustaisen Komatsu PW 148-8 kaivukoneen, jonka kolmeosainen puomi varusteltiin engconin 219 rototiltillä, Q-Safe turvakiinnikkeellä ja 10-sarjan engconin lajittelukouralla. Aiempi tela-alustainen Komatsu PC 228 on varustettu engconin 20:llä rototiltillä ja engconin SK 20 purkukouralla. Se on edelleen yrityksen aktiivisessa käytössä. Kun vanhempi kone osoittautui erityisen luotettavaksi myös varusteiltaan, uusi kone tilattiin samoilla merkeillä.

Kolmeosainen puomi taipuu hyvin konttien lastauksessa. Engcon rototiltti pyörittää siihen suunniteltua jätekouraa optimaalisesti. Q-Safe turvalukitus on Robert Finellin mielestä tärkeä ominaisuus, jotta vahingoilta vältyttäisiin.

Robert on testannut nyt uutta konetta ja sen ominaisuuksia vasta 50 tunnin verran, mutta kokonaisuus näyttää olevan juuri sellainen kuin suunniteltiin. Tällä koneella hoidetaan karkea lajittelu. Konttisäiliöitä on pihalla ja asiakkailla mittava määrä. Astetta kevyempi pyöräalustainen kone ja astetta pienempi koura valittiin nyt, koska niiden käytettävyys käsiteltävä materiaali huomioiden on helpompaa ja tehokkaampaa.

Lue seuraavaksi