Uutiset

Työkoneet

Engcon esittelee uuden erikoismuotoillun seulakauhasarjan

Kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistajalta, Engconilta satelee tuoteuutuuksia. Se on kehittänyt nyt täysin uuden seulakauhasarjan, joka on tarkoitettu 1,5–33 tonnin kaivukoneisiin. Kauhojen mallinimi on SKB, ja ne on kehitetty Hollannin markkinoiden pyynnöstä, sillä siellä on suuri kysyntä tämäntyyppisille kauhoille.

Toisin kuin perinteisessä seulakauhassa, jossa kauhan sivulevyt voivat estää esimerkiksi huulilevyn työntämisen suurten asfalttipalojen tai muiden materiaalien alle, tässä uudessa erikoismuotoillussa kauhassa on avoimemmat kyljet.

”Pyyntö tämäntyyppisen kauhan kehittämiseen tuli alun perin Hollannin tiimiltämme, mutta olemme saaneet kyselyjä myös muilta markkina-alueilta. Huomattuamme, että tarve oli niin suuri, päätimme aloittaa tuotannon heti”, kertoo Johan Johansson, joka työskentelee Engconilla suunnittelijana.

Eri kauhat eri tarpeisiin
Uutta seulakauhaa valmistetaan kahdeksaa eri kokoa. Pienin seulakauha on 70-litrainen ja 600 millimetriä leveä ja suurin 1 550-litrainen ja 1 500 millimetriä leveä. Kauhat ovat tilattavissa heti. Ne täydentävät Engconin nykyistä seulakauhamallia, joka tuotiin markkinoille vuonna 2016.

”Vuonna 2016 lanseeraamamme seulakauhan malli on sama kuin luiskakauhassa, mutta siinä on kauhan pohjassa poikittain kulkevat terästangot. Uusi kauha on hieman kapeampi ja syvempi, ja tangot ovat siinä syvyyssuunnassa. Tässä on kaksi koulukuntaa, emmekä voi sanoa, että jompikumpi sulkisi toisen pois. Siksi tarjoamme asiakkaillemme nyt näitä molempia seulakauhatyyppejä. Yksinkertaisesti erilaisia ratkaisuja eri tarpeisiin”, Johan Johansson sanoo.

Engconin seulakauhat eivät vaadi hydrauliikkaa, joten ne sopivat erinomaisesti yksinkertaisiin seulontatöihin, joissa on esimerkiksi tarpeen seuloa hienoa ainesta täyttöä tai muuta käyttötarkoitusta varten. Huuliterä, alemmat sivulevyt ja tangot ovat korkealujuuksista kulutusterästä, jonka kovuus on jopa 500 Brinelliä, mikä takaa pitkän käyttöiän.

 

 

Lue seuraavaksi