Uutiset

Työkoneet

Doofor Oy isossa lännessä

Doofor Oy on toimittanut porakoneita Yhdysvaltain ja Kanadan markkinoille vuodesta 1996 lähtien. Las Vegasissa kolmen vuoden välein järjestettävät ConExpo–messut ovat Doofor Oy:n mukaan hyvä tapa tavata asiakkaita läntisellä pallonpuoliskolla. Esillä oli suosittu  DF538S –porakone, joka sijoittuu teholtaan 13 kilowatin luokkaan.

”Tällaiselle porakoneelle on paljon kysyntää Pohjois-Amerikassa”, toteaa Doofor Oy:n toimitusjohtaja Kalle Kuusento. Kuvassa Lassi Kungas esittelee DF538S-porakonetta asiakkaalle.

”Etenkin kaksimoottorinen versio tarjoaa vähintäänkin riittävän väännön, jota tarvitaan esimerkiksi rikkonaisten kivilaatujen poraamisessa. DF538S –porakone voi käyttää R32, R38 ja T38 –porakalustoa. Optimaalinen porareiän halkaisija on 57 millimetriä.”

Osastolla vierailleille esiteltiin myös muita Dooforin porakoneita, kuten tunnelijumboissa suosittua DF560L:ää (kuva). DF560L on 20 kilowatin teholuokan porakone, jonka optimi reikäkoko on 89 millimetriä. Lisäksi vielä saattoi tutustua porakoneeseen DF700S, joka on suosittu avolouhoksilla ja rakennustyömailla. Sen iskuteholuokka on 22 kilowattia ja porattavien reikien halkaisija on 127 millimetriä.

Doofor Oy valmistaa vuosittain noin 150 porakonetta. Pääasiallisesti porakoneita käytetään louhinnassa,  tarvekivityössä, kaivoksissa ja lujituspulttauksissa.

Lue seuraavaksi